Još dva kola ...

Sarajevo još na čekanju, burno u Ugljeviku

U 31. kolu Premijer lige BiH strijelci nisu bili raspoloženi, na šest terena je postignuto svega deset golova i dalje je prvi topnik lige Sulejman Krpić iz Željezničara koji se 15 puta upisao u strijelce.
Sport / Nogomet | 13. 05. 2019. u 13:27 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do kraja ovosezonskog, premijernog trokružnog izdanja Premijer lige BiH ostala su još samo dva kola. Situacija je takva da se sve zna, ali još uvijek ništa službeno.

Neslužbeno, u ovom trenutku Sarajevo je prvak, u Europu će Zrinjski i Široki Brijeg, što će biti sa Željezničarom i licencom ostaje da se vidi.

U niži rang natjecanja će Krupa i GOŠK. Važne pobjede u borbi za opstanak izborile su Tuzla City i novajlija Zvijezda 09.

Tuzla City je prolongirala slavlje navijača Sarajeva, ali je i osigurala opstanak. Kada je bilo najpotrebnije, momčad koju je u borbu za opstanak poveo Mirza Varešanović je ostvarila dvije vezane pobjede, ova druga je imala svoju posebnu težinu.

Zrinjski je uspio u svojoj namjeri da u Zenici osvoji tri boda, pa u preostala dva kola eventualno dočeka neko čudo, u prijevodu kiks Sarajeva. U Zenici su sve nezadovoljniji igrama Čelika koji je od zadnjih sedam utakmica ostvario samo jednu pobjedu, ali trener Cihat Arslan ne odustaje. Ne odustaje ni Zlatan Nalić iako je Sloboda od zadnje četiri utakmice izgubila tri. Ovu posljednju od otpisane Krupe koja se što časnije proba oprostiti od društva najboljih.

Široki Brijeg je osigurao nastup u Europi, vrlo vjerojatno bez trofeja. Jer u Kupu će teško nadoknaditi tri gola zaostatka iz prve utakmice. U Doboju kod Kaknja utakmica nije imala neki svoj rezultatski značaj, Mladost je upisala minimalnu pobjedu.

Zato je bilo burno bilo u Ugljeviku, gdje je pitanje pobjednika odlučeno u 98. minuti. GOŠK je ostao bez Gržana u 78. minuti jer je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Devet minuta kasnije je "pocrvenio" i Vojinović, a onda je Mahmutović zabio za pobjedu Zvijezde i opstanak. U taboru GOŠK-a su bili nezadovoljni suđenjem, Stanko Mršić njihov trener je poručio kako ne želi ulaziti u detalje koje ne smije baš reći! Valjda je zato strateg domaćih Milenko Bošnjaković odmah reagirao.

- Zašto većina trenera nema toliku želju da na kraju čestita protivniku na pobjedi? Očekivao sam da ćemo od gospodina koji dolazi iz Europske unije naučiti nešto novo, ali omalovažavati na ovaj način pobjedu je u najmanju ruku neukusno. Možda kod vas treba tako, alu vi ste reprezent HNS-a u BiH. Nama su danas gaće bilo skrojene, jasno je to tko dan. Danas smo trebali da ispadnemo iz lige. Čitavo prvenstvo nam je stalo u ovu utakmicu, momci su ušli nervozni i pritiskom da pobjede. Volio bih da gospodin kaže što je danas bilo sporno? Neka komentira tko što hoće.

Zvijezda 09 je s ovim golom ostala u ligi.

Nezadovoljni suđenjem Dragana Petrovića iz Banja Luke bili su u taboru Radnika kojem je opet poništen gol i to kontra Željezničara.

- Nadam se da ćemo imati više sreće u drugim utakmicama i da nam neće poništavati golove, džentlmenski se "zamolio" suce trener domaćih Mladen Žižović. Porazom od Željezničara prekinut je veliki niz momčadi iz Bijeljine koja je posljednji put kapitulirala 25. studenog 2018. godine, nakon čega je 12 utakmica bila neporažena.

U 31. kolu Premijer lige BiH strijelci nisu bili raspoloženi, na šest terena je postignuto svega deset golova i dalje je prvi topnik lige Sulejman Krpić iz Željezničara koji se 15 puta upisao u strijelce.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close