18. i 19. listopada

Sarajevo domaćin prvog Nogometnog kongresa Središnje i Istočne Europe

Događaj je posvećen razvoju nogometa u regiji, a sudionici iz svih dijelova Središnje i Istočne Europe razgovarat će o temi pravnih znanosti u nogometu,
Sport / Nogomet | 02. 10. 2019. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni grad Bosne i Hercegovine bit će domaćin prvog Nogometnog kongresa za Središnju i Istočnu Europu. Program kongresa zasnovan je na rješavanju pravnih sporova u nogometnoj industriji, te pružanje uvida u

Foto:PR / Sarajevo domaćin prvog Nogometnog kongresa Središnje i Istočne Europe

poslovnu stranu sporta u Europi.

Inauguralno izdanje FCE će biti organizirano pod pokroviteljstvom Fudbalskog kluba Sarajevo, a kongres će se održati u Tarčin Hotel i Spa Resortu 18. i 19. listopada. Događaj je posvećen razvoju nogometa u regiji, a sudionici iz svih dijelova Središnje i Istočne Europe razgovarat će o temi pravnih znanosti u nogometu, financijama i tehničkih pitanja s kojima se susreću Nogometni klubovi i savezi, te igrači i posrednici.

Kongres je nastao kao zajednička ideja generalne direktorice FK Sarajevo Sabrine Buljubašić, Markete Haindlove ispred Unije Nogometaša Česke Republike i Deva Kumar Parmar ispred Parmars i ISDE, s  ciljem podržavanja obrazovanja i unapređenja svih sfera fudbala u regiji.

"Velika je čast biti domaćin ovako velikog događaja i ponosna sam što će biti realiziran pod pokroviteljstvom FK Sarajevo. U regiji se generalno malo fokusiramo na sportsko pravo i korporativni aspekt nogometa, te je važnost kongresa zbog toga još veća. U Sarajevo dolaze priznati stručnjaci iz oblasti prava, sportskih financija i ostalih sfera nogometa da podijele svoje znanje sa svim zainteresiranima", istaknula je generalna direktorica FK Sarajevo, Sabrina Buljubašić.

Sudjelovanje na Kongresu su već potvrdili Nuno Gomes, proslavljeni napadač reprezentacije Portugala i velikih europskih klubova poput Benfice i Fiorentine. Gomes trenutno obnaša funkciju generalnog menadžera Sport Lisboe i konsultanta NPlayersa. Pored Gomesa, Kongresu će prisustvovati Janez Pejovnik priznati stručnjak za sportsko pravo, trenutno član Arbitražnog tribunala Nogometnog saveza Slovenije, a zastupnik golmana Jana Oblaka. Jedan od sudionika je i Luis Fernando Pamplona Novaes, sportski odvjetnik iz Brazila, te zastupnik Thiaga Da Silve, Evandrua i drugih.

Kompletna lista govornika dostupna je na službenoj web stranici.

"Iznimno sam ponosan što imam mogućnost biti dio FCE 2019 konferencije. Imati mogućnost biti dijelom prvog Kongresa koji se bavi pitanjem sportskog prava za područje Središnje i Istočne Europe je ogromna stvar za moju firmu i mene, te nema sumnje da će govornici koji dolaze iz svih dijelova Europe i svijeta na najbolji mogući način prenijeti svoje znanje svim prisutnim", riječi su jednog od organizatora Kongresa, Deva Parmasa.

FCE je neprofitni kongres, a priliku sudjelovanja imaju svi - profesionalci, studenti, simpatizeri nogometa. Kongresu će prisustvovati internacionalni eksperti, a održat će se na engleskom jeziku uz mogućnost praćenja na bosanskom jeziku.

Prijave su otvorene do 17. listopada, a više informacija o paketima i načinima plaćanja saznajte na link.

Kopirati
Drag cursor here to close