Proslava kod kuće

Samo rijetki navijači Real Madrida na Plaza de Cibelesu

Real Madrid je uoči odlučujuće utakmice s Villarrealom pozvao simpatizere da ostanu doma i proslave naslov na balkonima kako se ne bi proširio koronavirus.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2020. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijači Real Madrida poslušali su molbu kluba i gradskih vlasti, pa se u četvrtak navečer nisu okupili na trgu Plaza de Cibeles kako bi proslavili naslov nogometnog prvaka Španjolske.

Plaza de Cibeles, fontana s kipom rimske božice plodnosti, nalazi se u srcu Madrida te je tradicionalno mjesto proslave navijača „Kraljevskog kluba“.

Real Madrid je uoči odlučujuće utakmice s Villarrealom pozvao simpatizere da ostanu doma i proslave naslov na balkonima kako se ne bi proširio koronavirus. Nakon pobjede od 2-1 nije bilo uličnog slavlja, a do Plaze Cibeles je došlo tek nekoliko znatiželjnika.

Ondje se nalazilo i 320 policajaca koji su još ranije ogradili fontanu koja se nalazi na kružnom toku ispred zgrade gradske vijećnice.

Madridskim ulicama se u noći čuo tek poneki automobil kako trubi i poklič vozača „Hala Madrid!“.

Madrid s okolicom je jedan od koronavirusom najpogođenijih europskih gradova. Od ožujka se zarazilo 72.882 stanovnika, od čega ih je preminulo 8.445.

Klupski predsjednik Florentino Pérez izrazio je zadovoljstvo odlukom navijača da ostanu doma.

„Jako sam zadovoljan što ljudi nisu otišli na Cibeles“, rekao je u obraćanju za sportski televizijski program.

Predsjednica pokrajine Madrid, Isabel Díaz Ayuso, zahvalila je stanovnicima preko Twittera.

“Hvala svim madridistima što se ove godine, zbog odgovornog ponašanja, niste približili božici Cibeles. Građani Madrida su jako svjesni Covida-19 i to se primjećuje“, napisala je.

Prijašnjih godina bi se na tom trgu okupile tisuće ljudi, čekajući nogometaše koje bi dovezao klupski autobus s otvorenim krovom. Kapetan momčadi bi zatim pred okupljenim mnoštvom zavezao zastavu Real Madrida oko vrata kipa božice Cibeles. Nakon toga bi se igrači obraćali publici preko mikrofona, a do kasno u noć bi se puštala glazba, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close