Odlazi u mirovinu

Sam Allardyce šokirao čelnike Crystal Palacea

Sport / Nogomet | 24. 05. 2017. u 07:18 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva dana nakon kraja sezone engleski nogometni stručnjak Sam Allardyce (62) napustio je kormilo premierligaša Crystal Palacea najavivši odlazak u mirovinu.

Allardyce je stigao na Selhurst Park koncem prošle godine potpisavši ugovor do srpnja 2018. godine. Njegov zadatak bio je sačuvati londonski klub u elitnom društvu i u tome je uspio. Crystal Palace je na koncu osvojio 14. mjesto sa 41 bodom, sedam više od zone ispadanja.

Svi u klubu bili su zadovoljni igrom i rezultatima koje je momčad ostvarila i Allardyceova ostavka je šokirala čelnike kluba.

"Nije bilo lako donijeti ovu odluku, međutim dobro sam o svemu razmislio. Napuštam Crystal Palace i nemam nikakve ambicije preuzeti neki drugi klub. Iza mene je pet sjajnih mjeseci provedenih na Selhurst Parku. Uživao sam svake minute," kazao je Allardyce.

Tijekom karijere je vodio niz klubova, a kratko je bio i izbornik engleske reprezentacije. Za kormilom "Gordog Albiona" zadržao se 67 dana nakon čega je podnio ostavku. Povukao se nakon što su ga novinari Telegrapha ulovili u korupcijskoj aferi. Allardyce je novinarima maskiranima u biznismene s Dalekog istoka pristao davati savjete oko transfera igrača i konzultantsku uslugu htio naplatiti više od pola milijuna eura. Nakon što je otvorena istraga u rujnu prošle godine je podnio ostavku.

Vodio je Sunderland, West Ham, Blackburn, Newcastle United, Bolton...

Kopirati
Drag cursor here to close