Tello, Cristian Tello

Salve kritika za Real, a Katalonci slave svog heroja i odbjeglog sina

Dok u Madridu vlada tuga, euforija se pojavila u Kataloniji. ''Hvala Betis, hvala Madrid'', stoji na naslovnici katalonskog Sporta, a Mundo Deportivo je na naslovnicu uvrstio Cristiana Tella, strijelca pobjedničkog gola i bivšeg igrača Barcelone.
Sport / Nogomet | 09. 03. 2020. u 09:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FC Barcelona Noticias / Cristian Tello (Betis) presudio je Realu iz Madrida

Nakon velike pobjede nad Barcelonom u El Clasicu, činilo se da je moral igrača madridskog Reala porastao do neslućenih visina. Nedjeljni poraz od Betisa u Sevilli vratio je ekipu Kraljevskog kluba gdje je bila prije pobjede nad Barcelonom.

Sve dobro što je napravio pobjedom u El Clasicu upropastio je Real Madrid porazom već u sljedećoj utakmici. Madriđani su na Villamarunu izgubili 2:1 i na vrhu ljestvice opet je Barcelona, koja je dobila svoju utakmicu protiv Real Sociedada.

Madridski mediji očekivano su puni kritika nakon blijede Realove partije. Izvlači se izjava Gerarda Piquea, koji je nakon El Clasica rekao da ''u prvom poluvremenu nikad nije igrao protiv lošijeg Reala.'' Je li Pique ipak bio u pravu, pita se madridska Marca u svom osvrtu na utakmicu.

Trener Zinedine Zidane, koji je preuzeo odgovornost za poraz, ne može naći objašnjenje za groznu igru svoga tima.

"Bila je to naša najgora utakmica sezone. Nismo dobro ušli u utakmicu. Ja sam odgovoran, ali nemam objašnjenja. Ne možemo biti sretni s utakmicom", rekao je Zidane.

Dok u Madridu vlada tuga, euforija se pojavila u Kataloniji. ''Hvala Betis, hvala Madrid'', stoji na naslovnici katalonskog Sporta, a Mundo Deportivo je na naslovnicu uvrstio Cristiana Tella, strijelca pobjedničkog gola i bivšeg igrača Barcelone.

Tello je rođen u katalonskom Sadabellu, a većinu omladinske karijere proveo je u Barceloni. Uslijedio je odlazak u Espanyol, u kojem je počeo profesionalnu karijeru, a ubrzo se vratio u Barcelonu.

Ukupno četiri godine profesionalne karijere Tello je proveo u Barceloni – što u prvoj, što u B-momčadi. Uslijedile su dvije posudbe pa napokon i konačan odlazak u Betis 2017.

Tello možda nikad nije postao Barcina zvijezda, o čemu je zasigurno sanjao kao klinac, ali ipak je postao heroj matičnog kluba. Njegov gol pogurao je Barcu na prvo mjesto ljestvice i Real spustio na drugo.

Ispostavi li se da je ovaj pogodak bio odlučujući za ovogodišnje prvenstvo Španjolske, Tello će jednoga dana moći kazati kako je i on voljenoj Barceloni osigurao jednu titulu.

Kopirati
Drag cursor here to close