Počelo je...

Salihamidžić već prvoga dana na novoj funkciji potpisuje dva velika talenta

Bayern je u srijedu iz francuskog prvaka Paris SG-a doveo 18-godišnjeg braniča Tanguya Kouassija. Ujedno, u München je u srijedu privatnim zrakoplovom sletio i njemački reprezentativac Leroy Sané (24).
Sport / Nogomet | 01. 07. 2020. u 21:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bayern / Tanguy Nianzou Kouassi s Hasanom Salihamidžićem na predstavljanju u Bayernu

Njemački nogometni prvak Bayern iz Münchena objavio je u srijedu kako je iz francuskog prvaka Paris SG-a doveo 18-godišnjeg braniča Tanguya Kouassija, s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

Mladi francuski reprezentativac Kouassi ove je sezone debitirao za prvu momčad Pars SG-a, za koju je ostvario šest nastupa uz dva gola.

"Njegova je najbolja pozicija ona srednjeg braniča, ali može igrati na nekoliko mjesta u obrani. Sigurni smo da će imati veliku karijeru u Münchenu i da će ojačati našu momčad", izjavio je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

Kouassiju je istekao ugovor s Parižanima, pa je u Bayern došao besplatno.

Ujedno, nakon mnoštva nagađanja koja traju ravno godinu dana, u München je u srijedu privatnim zrakoplovom sletio i njemački reprezentativac Leroy Sané (24), dosadašnji igrač Manchester Cityja.

On će s Bayernom potpisati petogodišnji ugovor, a za njega je plaćeno nešto manje od 50 milijuna eura. Prije godinu dana cijena o kojoj se pregovaralo iznosila je čak 120 milijuna.

Sané je početkom kolovoza prošle godine ozlijedio ligamente, što je odgodilo njegov transfer u Bayern.

Foto: Sport.de / Leroy Sané vratio se u Njemačku i potpisao za Bayern

Ovaj vješti dribler do sada je upisao 21 nastup za njemačku A vrstu, a u Bayernu bi trebao nositi dres s brojem 10, kojeg je ove sezone s ponosom nosio Philippe Coutinho (28), na posudbi iz Barcelone, ali nije uspio opravdati očekivanja na Allianz Areni.

Leroy Sané će u Bayernu igrati sa svojim reprezentativnim kolegama, a njegov je veliki prijatelj Jérôme Boateng (31), piše Bild.

Osim njega tu su i Serge Gnabry (24), Joshua Kimmich (25), Niklas Süle (24), kao i  Sanéov nekadašnji kolega iz Schalkea, Leon Goretzka (25).

Kopirati
Drag cursor here to close