Egipatska ikona

Salahove kopačke bit će izložene u Britanskom muzeju

Kopačke pričaju priču o modernoj egipatskoj ikoni koja nastupa u Velikoj Britaniji sa stvarnim globalnim utjecajem.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2018. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mohamed Salah, sjajni nogometaš reprezentacije Egipta i Liverpoola, uskoro će se moći pohvaliti vlastitim eksponatom koji će biti izložen u egipatskoj kolekciji u Britanskom muzeju u Londonu.

Salah je bio impresivan ove sezone u kojoj je do sada postigao 44 gola u svim natjecanjima. Od toga čak 32 je dao u Premier ligi Engleske čime je postavio novi rekord po broju pogodaka, te srušio prethodni koji su sa po 31 držali Alan Shearer i Luis Suarez.

U Britanskom muzeju bit će izložene njegove kopačke u kojima će igrati finale Lige prvaka 26. svibnja u Kijevu protiv Real Madrida, javlja Anadolija.

“Kopačke pričaju priču o modernoj egipatskoj ikoni koja nastupa u Velikoj Britaniji sa stvarnim globalnim utjecajem. Ova akvizicija zasniva se na našem najnovijem projektu u kojem ćemo kupovati predmete koji govore o svakodnevnom životu Egipta u 20. i 21. stoljeću“, kazao je za britanske medije muzejski izlagač Neal Spencer.

Salah je, osim sjajnih igara u Liverpoolu, imao i ključnu ulogu u reprezentaciji Egipta koja se uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, prvi put nakon 38 godina.

“Faraoni“ će na Mundijalu igrati u skupini “A“ sa domaćinom, te reprezentacijama Saudijske Arabije i Urugvaja.

Kopirati
Drag cursor here to close