Upravni i Nadzorni odbor

Padaju ostavke u Željezničaru

"Vidimo se na istoku, jugu, zapadu, sjeveru - jer Mi smo Željini, Željo je naš'', kažu članovi Upravnog i Nadzornog odbora Željezničara koji podnose ostavke
Sport / Nogomet | 17. 12. 2018. u 15:36 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Upravnog i Nadzornog odbora Željezničara danas su donijeli zajedničku odluku da okončaju angažman zaključno s narednom Skupštinom kluba, kada će biti sumirana 2018. godina i prezentiran izvještaj o poslovanju.

Upravni i Nadzorni odbor FK Željezničar u priopćenju za javnost ističu da su ponosni na napredak koji je klub ostvario u tijeku njihovog mandata, u specifičnoj i složenoj formi organiziranja kakvo je udruženje građana.

Naglašeno je da FK Željezničar danas ima matricu poslovanja koja podrazumijeva zakonitost, transparentnost, društvenu odgovornost i socijalnu osjetljivost, te je kao takva garant opstanka, te da je dokazano da je moguće započeti gradnju stadiona "Grbavica", usprkos svim opstrukcijama i destrukcijama.

''Pokazali smo i da je budućnost kluba u okupljanju mladih ljudi koji danas čine administraciju, koja je nevjerojatnom energijom i znanjem utkala sebe u svaku ciglu i busen Grbavice, te je bila dostojan reprezent u svim poslovnim procesima kluba. Nismo sretni što se put koji smo započeli i trasirali završava na kraju ove godine, ali smo istovremeno ponosni na sve sate, dane, mjesece i godine marljivog i poštenog rada poklonjenog klubu iz čiste ljubavi, vodeći se idejom da klub učinimo boljim'', priopćeno je.

Iz ovih struktura FK Željezničar ističu da su sigurno donesene pogrešne procjene jer se mnogo radilo, ali da su se trudili da grešaka bude što manje i da ih ispravljaju. Također, napominju da je sigurno moglo da se radi bolje jer je klub neiscrpan potencijal i nikada se nisu zadovoljili urađenim, te da svi ciljevi nisu ostvareni, ali da je ljestvica bila visoko podignuta i priznavala je samo izvrsnost.

''Titule su izgubljene, neke i u čudnim okolnostima i ostat će žal za njima. Istovremeno, osvojeni trofej Kupa BiH u protekloj sezoni i uspjeh u Omladinskoj ligi prvaka je važna satisfakcija za naš rad i čini nas neizmjerno ponosnim'', stoji u priopćenju.

Budući angažman ove strukture kluba, sačinjene od akademski obrazovanih i poslovno ostvarenih ljudi, koji su u klub trajno ugradili najbolje prakse i učinili ga održivim, više nije moguć.

''I pored energije koju posjedujemo, sve činjenice govore da je u sadašnjim okolnostima i u uvjetima ucjena, pritisaka na svlačionicu, medijskih špekulacija, sudskih režija, interesnih i menadžerskih lobija, svaki naš dalji rad uzaludan, te bi naštetio klubu u nastavku sezone. Većina odgovornih osoba koja trenutno izlazi iz organa kluba došla je onda kada je on de facto bio u stečaju. Kroz svoj rad zamjerili smo se mnogima jer smo poštivali univerzalna pravila, a najvažnije je bilo: Željezničar iznad svega. S tog kursa nismo odstupali ni milimetar, jer kada je u pitanju interes kluba kompromisa nema'', objasnili su članovi odbora.

Ovoj strukturi FK Željezničar ostaje da se zahvali navijačima na bezrezervnoj podršci, koja je omogućila da se urade mnoge pozitivne stvari i naš stadion učini ponosom svih nas.

''Zahvaljujemo se i svim sponzorima Kluba i poslovnim partnerima, bez kojih veliki broj projekata ne bi bilo moguće uraditi. Ova struktura oduvijek klub vidi kao otvoren za sve Željovce i sada je prilika da se svi oni koji misle da mogu svojim radim doprinijeti boljitku kluba uključe u rad i klub učine još boljim. Željovci naši, pripremite šalove, zastave i dlanove i podržite Klub u sezonama koje su pred nama, jer Željezničar je mnogo više od jedne grupe ljudi, upravnih odbora, predsjednika, trenera, igrača. Interes Kluba neka svima bude iznad svega. Vidimo se na istoku, jugu, zapadu, sjeveru - jer Mi smo Željini, Željo je naš'', zaključak je priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close