NK Široki Brijeg - HŠK Zrinjski

Sablić uoči hercegovačkog derbija: Sva tri boda ostaju na Pecari

Nema sumnje da će biti veliki izazov doći do pobjede u najvećem derbiju, no Sablić je pun povjerenja u svoje izabranike.
Sport / Nogomet | 29. 03. 2018. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći derbi, dvoboj između Širokog Brijega i Zrinjskog, do sada je ispisao mnoge iznimno uzbudljive i zanimljive nogometne priče. Za poželjeti je da tako bude i u subotu (16.00 sati) na Pecari u još jednoj velikoj utakmici u koju ''Plavo-bijeli'' ulaze s treće, a ''Plemići'' s druge pozicije na prvenstvenoj ljestvici.

Uza sve, ni jedni ni drugi nisu se još odrekli titule, s obzirom da je do kraja još puno bodova u igri, međutim daljnji rasplet događaja mogao bi u mnogome ovisiti o ishodu subotnjeg susreta.

''Želimo prikazati dobru igri i uzeti tri boda. Dolazi nam Zrinjski koji neće kalkulirati, obje momčadi će biti otvorene do kraja i očekujem utakmicu na razini one posljednje koju su ove dvije momčadi odigrale na Pecari'', kazao je na konferenciji za novinare šef stručnog stožera Goran Sablić.

Nema sumnje da će biti veliki izazov doći do pobjede u najvećem derbiju, no Sablić je pun povjerenja u svoje izabranike.

''Maksimalno vjerujem u dečke. Sve utakmice na Pecari odigrali smo jako kvalitetno i uz napadačku igru, malo tko nam je uspio parirati. Ne vidim razloga da se takav učinak, s ostajanjem bodova na Pecari, ne ponovi i protiv Zrinjskog, makar našega velikog rivala izuzetno respektiramo. Budemo li mi na očekivanoj razini, mislim da ćemo na kraju biti zadovoljniji konačnim ishodom derbija'', zaključio je trener ''Plavo-bijelih''.

Foto: Bljesak.info / Press konferencija povodom hercegovačkog derbija

U prvenstvenoj stanci momčad je osvježena, sanirana je većina problema, a i uvjeti za igru u nastavku prvenstvene utrke trebali bi biti puno bolji nego u zadnjim kolima, što bi svakako trebalo ići u prilog momčadima poput Širokog Brijega, koje gaje kombinatornu i napadačku igru.

Što se, pak, tiče sastava Širokog Brijega za subotnji dvoboj, Sablić ga nije želio otkriti novinarima, istaknuvši kako još ima određenih dvojbi, posebice kada je u pitanju pozicija na lijevom krilu.

Hercegovački derbi 3. kola Lige za prvaka između Širokog Brijega i Zrinjskog na rasporedu je u subotu, 31. ožujka, s početkom u 16.00 sati na stadionu Pecara uz izravan prijenos na BHT1.

Gostujući navijači i simpatizeri bit će smješteni, kao u proteklim utakmicama, na tribini Istok.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close