Među njima i velika imena

Sa Otoka zbog Brexita mora otići 400 nogometaša?

Sport / Nogomet | 24. 06. 2016. u 15:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 400 nogometaša koji trenutno igraju na Otoku morat će potražiti nove angažmane zbog najavljenog izlaska Velike Britanije iz Europske unije, navodi BBC.

Vijest o rezultatima referenduma prema kojima su se Britanci odlučili da napuste EU potresla je jutros svijet, pa se tako odrazila i na nogomet.

Engleski mediji su odmah donijeli podatak prema kojem blizu 400 igrača kruh zarađuju u nekoj od liga Velike Britanije, a isti ti igrači će vjerojatno morati potražiti angažman negdje drugo jer neće ispunjavati uvjete za dobivanje radne dozvole.

Naravno, veliki broj od 400 nogometaša je poznat samo pasioniranim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu, ali među njima postoje i velika imena poput španjolskog reprezentativnog golmana Davida De Gee, koji nastupa za Manchester United, ili igrača West Hama Dimitrija Payeta, kojeg mnogi smatraju najboljim igračem Premier lige.

Pored njih, od "ozbiljnih" igrača koji bi mogli migrirati iz Premier lige su još: Juan Mata, Morgan Schneiderlin i Anthony Martial (Manchester United), Hector Bellerin i Francis Coquelin (Arsenal), Cesar Azpilicueta i Kurt Zouma (Chelsea), Jesus Navas, Samir Nasri i Eliaquim Mangala (Mnachester City), te Liverpoolov Simon Mignolet, Leicester N'Golo Kante i mnogi drugi.

Treba istaknuti da će klubovi vjerojatno naći neki način za svoje najbolje igrače kako ne bi morali otići, međutim, da je Velika Britanija sad doslovno izašla iz EU onda bi svi ovi nogometaši morali napusti matične klubove.

S druge strane, ima i onih koji u ovakvom razvoju scenarija ne vide ništa loše jer će britanski klubovi, kako smatraju, sada morati više investirati u domaće igrače, kojima su do sad strane zvijezde "zauzimale mjesto".

Kopirati
Drag cursor here to close