Nitko kao City

S jedanaest nogometaša u četvrtfinalu Mundijala, engleski prvak je vodeći klub

I dalje su u konkurenciji Vincent Kompany, Kevin Debruyne (Belgija), Gabriel Jesús, Danilo, Fernandinho i Ederson (Brazil), Kyle Walker, John Stones, Raheem Sterling and Fabian Delph (Engleska), kao i francuski reprezentativac Benjamin Mendy.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2018. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što je odranije poznato, Manchester City je klub s najbrojnijom kolonijom igrača koji su sudjelovali ili još sudjeluju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Čak 16 prvotimaca engleskog prvaka putovalo je na Mundijal s različitim reprezentacijama, a statistika se kako su Cityjevi nogometaši i u četvrtzavršnici najstabilniji.

Osam najboljih svjetskih reprezentacija u svojim redovima ima ukupno 11 igrača Manchester Cityja. 

Dakle, i dalje su u konkurenciji za svjetskog prvaka Vincent Kompany, Kevin Debruyne (Belgija), Gabriel Jesús, Danilo, Fernandinho i Ederson (Brazil), Kyle Walker, John Stones, Raheem Sterling and Fabian Delph (Engleska), kao i francuski reprezentativac Benjamin Mendy.

Od Cityjevih igrača do sada su ispali: Nicolás Otamendi i Sergio Agüero (Argentina), Iklay Gündogan (Njemačka), Bernardo Silva (Portugal) i David Silva (Španjolska).

Engleski klubovi mogu se pohvaliti kako zauzimaju prve tri pozicije po broju igrača koji su i dalje na Svjetskom prvenstvu. Pored Cityjevih jedanaest, Tottenham ima devet, a Manchester United osam nogometaša prije početka četvrtfinalnih utakmica.

Slijede PSG, Barcelona i Chelsea s po sedam, Atlético Madrid ima šest svojih, dok po pet igrača u konkurenciji za svjetskog prvaka imaju: Real Madrid, Liverpool , CSKA Moskva i Zenit. Po četvoricu imaju Juventus, AS Monaco, Inter Milan i ruski Krasnodar.

Kopirati
Drag cursor here to close