UEFA Liga prvaka

Rutinske pobjede favorita u gostima

Real Madrid je pobijedio Atalantu 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Domaćin je od 17. minute igrao s igračem manje. U drugoj utakmici večeri nogometaši Manchester Cityja rutinski su svladali Borussiju Moenchenglabach 2:0.
Sport / Nogomet | 24. 02. 2021. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Real Madrid je u Bergamu pobijedio Atalantu sa 1:0 nakon što je domaćin od 17. minute igrao s igračem manje.

Pogodak odluke zabio je Ferland Mendy u 86. minuti na asistenciju Luke Modrića.

Ipak, ključni trenutak utakmice dogodio se u 17. minuti kada je domaćin ostao s igračem manje nakon što je isključen Remo Freuler. Švicarski veznjak je na rubu kaznenog prostora srušio Mendyja, a po mišljenju njemačkog suca Tobiasa Stielera to je bio prekršaj za crveni karton.

Sudac je procijenio da se Mendy nalazio u izglednoj prilici za gol i pokazao je izravni crveni karton. Domaći igrači su žustro protestirali, ali Stieler je ostao pri svojoj odluci.

Nakon toga "Kraljevski klub je preuzeo konce igre, ali pogotka u prvih 45 minuta nije bilo.

Real je nastavio s dominacijom i u nastavku, no Atalanta se dobro branila sve do same završnice.

Trenutak odluke dogodio se u 86. minuti. Modrić je dodao Mendyju koji je okušao udarac s 20-tak metara i sjajno pogodio za 1:0, što je na koncu bio i rezultat utakmice.

Uzvratna utakmica je 16. ožujka u Madridu.

Nogometaši Manchester Cityja rutinski su svladali Borussiju Moenchenglabach rezultatom 2:0. Iako su Nijemci nominalno bili domaćini, a Građani gosti, ova utakmica se odigrala u Budimpešti.

Manchester City bio je dominantan od samog početka, Nijemci su se branili u dvostrukom bloku, teško je bilo pronaći pukotinu u njihovoj obrani, ali Pepova momčad je u nevjerojatnoj formi te im je to u konačnici pošlo za rukom u 29. minuti.

Prekrasan ubačaj Cancela pronalazi omalenog Bernarda Silvu koji pravovremeno utrčava iza leđa svojeg čuvara te glavom matira Yanna Sommera – 0:1

Nije se puno toga promijenilo ni u nastavku, iako je Borussija u dva navrata opasno zaprijetila.

Međutim, u 65. minuti Cancelo je opet znalački ubacio, ponovno lopta pronalazi Bernarda Silvu, ali on ovaj put glavom spušta loptu na Gabriela Jesusa koji iz blizine nema težak zadatak i lagano zabija za povećanje vodstva – 0:2.

Bila je ovo 19. pobjeda Manchester Cityja u nizu, a to dovoljno govori o tome kako je Pepova 'mašinerija' jako dobro podmazana.

Uzvratna utakmica igra se 16. ožujka u Manchesteru, a prije te utakmice Građani imaju pet susreta u Premier ligi od kojih će njih četiri biti na njihovom Emiratesu.

Kopirati
Drag cursor here to close