Nakon 11-eraca

Rusija izbacila Španjolsku

Nogometna reprezentacija Rusije plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva na domaćem terenu nakon što je u susretu osmine finala u Moskvi svladala Španjolsku sa 5-3 (1-1, 1-1) boljim izvođenjem 11-eraca.
Sport / Nogomet | 01. 07. 2018. u 18:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Rusije plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u njihovoj zemlji. 

Rusi su u osmini finala nakon boljeg izvođenja penala pobijedili Španjolsku sa 4:3 (1:1, 1:1, 1:1).

Španci su poveli autogolom Sergeja Ignaševiča u 12. minuti, a rezultat je izjednačio Artem Dzuba u 41. minuti iz penala. 

U regularnih 90 minuta susret je završen neriješeno 1:1 (1:1), a nakon produžetaka i dodatnih 30 minuta rezultat je ostao nepromijenjen pa su o sudioniku četvrtfinala odlučili penali.

Foto: Anadolija / Susret Rusija - Španjolska
 
Sigurni izvođači udaraca sa 11 m za Rusiju bili su Fedor Smolov, Sergej Ignaševič, Aleksandr Golovin i  Denis Čerišev, za Španjolce su pogodili Andres Iniesta, Gerard Pique i Sergio Ramos, promašili su Koke u trećoj i Iago Aspas u petoj seriji.

Rusija će u četvrtfinalu, 7. jula u Sočiju, igrati protiv pobjednika duela između Hrvatske i Danske, koji se igra večeras u Nižnjem Novgorodu u 20 sati. 

U prvim susretima četvrtfinala Francuska je pobijedila Argentinu sa 4:3, dok je Urugvaj bio bolji od Portugala sa 2:1. 

Preostale četiri utakmice osmine finala igrat će se u ponedjeljak i utorak, a sastaju se Brazil - Meksiko, Belgija - Japan, Švedska - Švicarska i Kolumbija - Engleska.

 

Foto: Anadolija / Susret Rusija - Španjolska
Kopirati
Drag cursor here to close