Kvalifikacije

Rusija dobila Slovačku; Nijemci preokretom do tri boda; Remi Turske i Norveške

U hrvatskoj skupini snage su odmjerile momčadi Rusije i Slovačke te je susret okončan minimalnom pobjedom domaćina. Tri boda im je donio protivnički stoper Milan Škriniar, koji je postigao autogol u 24. minuti.
Sport / Nogomet | 08. 10. 2021. u 23:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz utakmicu hrvatske reprezentacije koja je s 3:0 slavila na Cipru, u isto je vrijeme diljem kontinenta krenulo još čak 10 utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

U hrvatskoj skupini snage su odmjerile momčadi Rusije i Slovačke te je susret okončan minimalnom pobjedom domaćina. Tri boda im je donio protivnički stoper Milan Škriniar, koji je postigao autogol u 24. minuti.

Osim njih, međusobno su igrali Malta i Slovenija, nogometaši iz Dežele domaćinima su utrpali četiri komada. Najljepši trenutak utakmice svakako je bio onaj iz 50. minute, kada je Sandi Lovrić petom loptu digao za Andraža Šporara, a slovenski napadač jednako lijepo pogodio.

Dvostruki strijelac za Sloveniju bio je Josip Iličić, a jednom je pogodio mladi Benjamin Šeško.

Češka je u Pragu ugostila sastav Walesa, s kojim su remizirali rezultatom 2:2. Goste je u vodstvo doveo Aaron Ramsey u 36., da bi samo dvije minute kasnije izjednačio Jakub Pesek.

Domaćini dolaze u prednost nakon autogola vratara Dannyja Warda u 49., a konačnih 2:2 postavio je Dan James 20 minuta kasnije.

Bjelorusija je otputovala u goste kod Estonije te je na kraju poražena s 2:0. Prvi pogodak za Estonce postigao je u 58. minuti Erik Sorga da bi u sudačkoj nadoknadi za 2:0 pogodio Sergei Zenjov.

Reprezentaciji Gibraltara stigla je Crna Gora i očekivano slavila, završilo je 3:0. Prvi gol zabio je Adam Marušić u 7., da bi bivši napadač Dinama Fatos Bečiraj zaključio priču s dvostrukim pogotkom u 44. i 68. minuti.

Island je kod kuće dočekao Armeniju, a završilo je 1:1. Pogotke su zabijali Hovhannisyan za goste u 35. i Johannesson u 77. minuti susreta.

Latvijci i Nizozemci susreli su se u Rigi, a nogometašima Oranja jedan je pogodak bio dovoljan za tri boda. U 19. je minuti na asistenciju Memhisa Depayja postigao Davy Klaassen.

Sjeverna Makedonija gostovala je kod Lihtenštajna, gdje je s 4:0 uvjerljivo slavila. U strijelce su se redom upisali Darko Velkovski u 39., Egzjan Alioski u 66., Boban Nikolov u 74. te Darko Churlinkov u 83.

Njemačka predvođena trenerom Hansijem Flickom dočekala je Rumunjsku i slavila nakon preokreta - završilo je 2:1. Nakon što je goste u vodstvo u 9. doveo Ianis Hagi, domaći Elf preokreće preko Sergea Gnabryja u 52. i Thomasa Mullera u 81. minuti.

Na koncu, Turska i Norveška remizirale su s 1:1. Pogodak za 1:0 zabio je Akturkoglu u 6., a za konačni rezultat Thorstvedt u 41.

Kopirati
Drag cursor here to close