Nogometni Messi(ja)

Ruši sve pred sobom: Messi ispred sebe ima još samo legendarnog Pelea

Messijevih 106 golova u Ligi prvaka za Barcelonu, samo su dio njegova ukupnog salda za katalonski klub, za kojega je ukupno postigao 565 zgoditaka. Time se Messi izjednačio s legendarnim Gerd Müllerom
Sport / Nogomet | 30. 11. 2018. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: YouTube / Kralj strijelaca Lionel Messi

Nevjerojatni Lionel Messi već odavno je po mnogočemu postao nedostižan za sve druge nogometaše, a do kraja njegove karijere mogao bi pasti još jedan veliki rekord.

Nakon što je Messi svojim golom protiv PSV Eindhovena u Ligi prvaka prestigao Cristiana Ronalda po broju pogodaka za jednu momčad u najelitnijem europskom natjecanju, Argentinac je istodobno dosegnuo još jednu važnu stepenicu na skali.

Naime, Messijevih 106 golova u Ligi prvaka za Barcelonu, samo su dio njegova ukupnog salda za katalonski klub, za kojega je ukupno postigao 565 zgoditaka. Time se Messi izjednačio s legendarnim Gerd Müllerom, koji je isto toliko puta protivničke mreže pogađao u dresu Bayerna iz Münchena.

Foto: AS / Pelé ima nasljednika u Messiju

Ispred Messija po tom je kriteriju sada samo legendarni Brazilac Pele, koji je u dresu Santosa postigao 643 gola. To znači da je Messiju potrebno još 78 zgoditaka u dresu Barce kako bi se izjednačio s Peleom.

S obzirom na Messijevu frekvenciju postizanja golova, bilo bi doista pravo čudo da ne prestigne Pelea. A učini li to, argentinski čarobnjak će zasigurno ostati dugi niz godina sam na čelu liste nogometaša koji su postizali najviše golova za jedan klub. I pravo je pitanje - Hoće li ga ikad netko prestići...

Kopirati
Drag cursor here to close