Istraga u tijeku

Rusi prikrivali doping petorice mladih nogometaša

Sport / Nogomet | 20. 12. 2016. u 10:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je prikrila sumnjive doping rezultate petorice mladih nogometaša, navodi se u istrazi Svjetske antidoping agencije (WADA).

Dokumentaciju je ovog mjeseca objavio istražitelj WADA Richard McLaren u sklopu istrage o navodnom sustavnom dopingu u Rusiji uz podršku države, prenosi B92.

Kako se navodi, postoji pet sumnjivih doping uzoraka ruskih nogometaša u reprezentacijama do 17 i 21 godine iz 2013. i 2014. godine.

McLaren je svojevremeno optužio bivšeg ministra sporta Rusije Vitalija Mutka za prikrivanje jednog pozitivnog doping rezultata iz ruske lige.

Etičko povjerenstvo FIFA-e priopćilo je da će "detaljno ispitati izvještaj" o navodima prikrivanja dopinga u nogometu i ulogu Mutka, koji je član Vijeća FIFA.

Nisu objavljena imena nogometaša čiji su doping testovi sumnjivi, a Associated Press navodi da je uoči utakmice mlade reprezentacije Rusije sa Estonijom, nogometaš jednog vodećeg ruskog kluba dao uzorak za koji su "očitavanja na kanabis bila velika".

Europska nogometna federacija (UEFA) i Nogometni savez Rusije, čiji je Mutko predsjednik, odbili su komentirati ove navode.

Kopirati
Drag cursor here to close