Predsjednik ECA-a

Rummenigge oštro i na prvu kontra nogometnih zakonodovaca

Sport / Nogomet | 28. 03. 2017. u 13:39 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proces donošenja odluka unutar FIFA-e, koji je doveo do toga da se broj sudionika na Svjetskom prvenstvu poveća na 48, počevši od 2026. godine, neprihvatljiv je, izjavio je u utorak predsjednik Europske klupske udruge (ECA) Karl-Heinz Rummenigge.

Stoga je poslao jasnu poruku predsjedniku FIFA-e Gianniju Infantiniju i njegovom savjetniku Zvonimiru Bobanu. Europska klupska udruga, koja predstavlja 220 nogometnih klubova, protivi se odluci FIFA-e koju je Rummenigge, bivši njemački reprezentativac, a također izvršni direktor minhenskog Bayerna, ranije ocijenio kao 'besmislenu', piše Hina. 

Rummenigge je u utorak kazao da je transparentnost unutar FIFA-e, koja donosi odluke bez razmatranja, također problem.

“Vjerujem kako je jasno to da FIFA zna da smo nezadovoljni povećanjem broja sudionika SP-a za 50 posto”, rekao je Rummenigge novinarima nakon skupštine ECA-a u Ateni.

“To je činjenica. Način na koji se donose odluke i transparentnost nisu prihvatljivi s našeg stajališta. Oni koriste naše igrače i naše djelatnike za Svjetsko prvenstvo te imamo svako pravo da nađemo rješenje”, dodao je.

FIFA, točnije predsjednik Gianni Infantino i njegov savjetnik Zvonimir Boban, u siječnju su izglasali da će se od SP-a 2026. povećati broj sudionika s 32 na 48, ispunjavajući tako izborno obećanje glavnog tajnika svjetske nogometne federacije Infantina, izabranog prošle godine.

FIFA tvrdi da prvenstvo neće trajati dulje nego što traje sada, ali su veliki klubovi posebno ljuti zbog mogućnosti da izgube igrače koji su dužni nastupati za reprezentaciju. Klubovi su se već žalili na ionako prepun raspored međunarodnih utakmica na koje moraju puštati svoje igrače.

“Sada posebno pozivam FIFA-u i UEFA-u da smanje broj međunarodnih utakmica. Došli smo do toga da igrači igraju previše utakmica”, istaknuo je Rummenigge, dodajući kako bi te dvije organizacije trebale više misliti o nogometu, a manje o politici.

Kopirati
Drag cursor here to close