FC Bayern

Rummenigge: Ništa ne vodi u pravcu Mandžukićeva povratka u Bayern

Od transfera Mandžukića u redove Bavaraca neće biti ništa. Potvrdio im je to Karl Heinz Rummenigge, predsjednik izvršnog odbora njemačkog giganta.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2019. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild / Karl Heinz Rummenigge

Od povratka Marija Mandžukića (33) u redove Bayerna neće biti ništa!

Naveliko se pisalo da će dolaskom trenera Maurizija Sarrija u Juventus Mandžo morati napustiti talijanskog prvaka. Sarri preferira tehnički potkovanije igrače, voli igrati po zemlji, a znamo da su bivšem hrvatskom reprezentativcu jače strane ipak pritisak na zadnju liniju i skok-igra.

Dalo je to povoda Bildu da se raspiše o dolasku Mandže u Bayern, odnosno u povratku u klub za koji je nastupao od 2012.-2014. i s kojim je osvojio Ligu prvaka te bio jedan od ključnih igrača.

Ipak, nekoliko dana nakon te vijesti, Nijemci su ipak došlo do potvrde da od transfera Mandžukića u redove Bavaraca neće biti ništa. Potvrdio im je to Karl Heinz Rummenigge, predsjednik izvršnog odbora njemačkog giganta.

"Ne bismo trebali započinjati s imenima. Mogu samo reći kako ništa nije planirano u tom smjeru. Lewandowski će ostati u Bayernu i ugodno se osjeća u Münchenu", rekao je Rummenigge.

Bayern Robertu Lewandowskom (30) nudi novi ugovor. Aktualni mu istječe 2021., ali Poljak bi uskoro trebao potpisati novi do 2023. godine. Po isteku tog ugovora Lewa će imati 35. godina, a to ne brine Rummeniggea.

"Pogledajte samo Lewino tijelo. To je igrač koji na toj razini može igrati još nekoliko godina".

Foto: Sportnet / Mandžukić je u Bayernu odigrao 54 utakmice i postigao 33 gola

Mandžukić sada ima dvije opcije. Ili će ostati u Juventusu i boriti se za minutažu s Gonzalom Higuainom koji se friško vratio s posudbe iz Chelseaja, ili će pronaći neki drugi klub koji nije Bayern.

Rummenigge je također govorio i o treneru Niki Kovaču, kazavši kako je cilj Bayerna uvijek ostvarivati kontinuitet na trenerskoj poziciji.

"Želim mu uspješnu sezonu poput prethodne - dvostruku krunu u domaćem nogometu i koje kolo više u Ligi prvaka. S time bi u Bayernu svi bili zadovoljni, a ja vjerujem kako Niko zna da je ovo klub kojem trebaju uspjesi. Navikli smo na uspjehe i svi u klubu, računajući trenera, tome se podređuju. Što se tiče naših odnosa, oni su potpuno ležerni", kazao je Karl Heinz Rummenigge.

Šef bavarskog velikana smatra kako je FC Bayern u ovome trenutku iznimno konkurentan u Europi.

"Imamo jako dobru momčad. Kad pogledam samo obranu, gdje su Alaba, Hernández, Süle, Kimmich, Pavard i Jérôme (Boateng), moram reći da ne vidim puno boljih u Europi. Prema naprijed smo također izvrsni", kaže zadovoljni Rummenigge.

Kopirati
Drag cursor here to close