Zavatrilo

Rummenigge kritizirao UEFA-u zbog poništene suspenzije Manchester Cityja

Rummenigge je putem video konferencije izjavio da UEFA očigledno nije dobro obavila svoj posao.
Sport / Nogomet | 27. 07. 2020. u 17:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge kritizirao je Europski nogometni savez (UEFA) zbog poništene suspenzije Manchester Cityja i traži prilagođavanje Pravilnika o financijskom 'fair-playu' (FFP).

Vodeći se spomenutim Pravilnikom, UEFA je Manchester Cityu izrekla dvogodišnju zabranu nastupa u europskim klupskim natjecanjima, ali je prije dva tjedna Sud za sportsku arbitražu (CAS) tu kaznu poništio navodeći da mnoga od navodnih kršenja financijskog 'fair-playa', koja su engleskom klubu stavljena na teret, "nisu bila dokazana ili su otišla u zastaru".

Rummenigge je putem video konferencije izjavio da UEFA očigledno nije dobro obavila svoj posao.

"Iz svega što sam čuo iz različitih izvora, zaključujem da to nije bilo dobro organizirano u pripremi."

Rummenigge je izjavio kako mu je drago zbog bivšeg Bayernovog trenera Pepa Guardiole, što će moći sudjelovati u elitnom natjecanju, ali je istovremeno dodao da bi zbog ovog slučaja trebalo obnoviti FFP.

"Kad smo prije deset godina donosili Pravilnik o financijskom 'fair-playu' bilo je rečeno da ne smiješ trošiti više novca nego što zarađuješ. To ponovno mora postati polazna točka. Zato moramo načiniti neke preinake", rekao je Rummenigge i zaključio:

"Moramo načiniti promjene koje će svi prihvatiti, igrači, menadžeri i klubovi. Na kraju, svi će od financijskog 'fair-playa' imati koristi."

Kopirati
Drag cursor here to close