Iskoristit će klauzulu

Rose preuzima Borussiju Dortmund?

Marco Rose smatra se trenerom s velikom budućnošću u Njemačkoj.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2021. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Rose preuzima Borussiju Dortmund?

Trener Borussije Mönchengladbacha Marco Rose bit će sljedeće sezone trener Borussije Dortmund, koja je trenutno u problemima, navode njemački mediji.

''Marco Rose odlučio je iskoristiti klauzulu u svom ugovoru, koji traje do 2022., i pridružiti se Borussiji iz Dortmunda ovog ljeta'', objavio je sportski direktor Mönchengladbacha Max Eberl, potvrđujući informacije koje su procurile u tisak.

Marco Rose (44) smatra se trenerom s velikom budućnošću u Njemačkoj, a njegovo ime se naveliko nekoliko tjedana spominjalo da bi u Dortmundu naslijedio Edina Terzića, bivšeg pomoćnika Luciena Favrea, koji je sadašnji glavni trener "Crno-žutih".

Borussia Dortmund, klub iz Ruhra, prolazi kroz vrlo loš period, pobijedio je samo u jednoj od posljednjih šest utakmica u Bundesligi i potpuno je zaustavljen u utrci za naslov, na šestoj poziciji s čak 15 bodova zaostatka iz Bayerna iz Münchena.

Marco Rose, koji je u Mönchengladbach stigao na početku prošle sezone, veći je dio trenerskog treninga odradio u Austriji, u Salzburgu, prvo s mladim selekcijama, a zatim s prvom momčadi.

Sa Salzburgom ima dva naslova prvaka i jedan osvojeni kup, a u Mönchengladbachu je lani osvojio četvrto mjesto u Bundesligi i plasirao se u Ligu prvaka, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close