Malo mudrosti

Ronaldo želi biti mlad dok stari

Govorio je i o rivalstvu s napadačem Barcelone Leom Messijem, tvrdeći da je njihovo rivalstvo pomoglo obojici da još više napreduju.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2019. u 09:40 Anadolija
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač Juventusa Cristiano Ronaldo je izjavio da mu ogromnu čast predstavlja činjenica da je nedavno ušao u Klub 700 - odnosno da se svrstao na listu malog broja nogometaša koji su u karijeri postigli ovoliko golova.

"Impresivna brojka, sigurno. Najviše sam ponosan na činjenicu da je malo ljudi prije mene uspjelo postići toliko golova u karijeri", kazao je Ronaldo u intervjuu za francuski časopis France Football.

Dodao je da mu je najdraži gol protiv Juventusa dok je igrao u Real Madridu.

"Ako tražite od mene da izaberem omiljeni gol, onda su to škarice protiv Juventusa u Realovom dresu. Vratilo mi se za sve što sam uložio do tada jer sam godinama pokušavao postići baš takav gol", ispričao je Ronaldo, napominjući da se u nogometu računaju samo brojevi i rekordi.

"Kad sam imao 19 ili 20 godina, tad sam shvatio da je sve što se u nogometu računa izraženo u brojevima - titule, rekordi, golovi", dodao je.

Govorio je i o rivalstvu s napadačem Barcelone Leom Messijem, tvrdeći da je njihovo rivalstvo pomoglo obojici da još više napreduju.

"To što smo se natjecali dok sam bio u Španjolskoj omogućilo je obojici da budemo bolji i efikasniji nogometaši. Dok sam igrao za Real, osjećao sam Leovo prisustvo više nego kad sam bio član Manchester Uniteda. Osjećao sam pritisak, ali s određene točke gledišta naš odnos je, ipak, krasilo zdravo rivalstvo", kazao je Portugalac.

Video: Cristiano Ronaldo amazing goal vs Juventus 3/04/2018 UCL 1/4 final


Istaknuo je da je talenat najvažniji kako bi netko mogao postati golgeter u modernom nogometu.

"Prije svega, to je talent. Bez njega ne možete mnogo učiniti. Talenat morate onda dodatno obrađivati, tako da je rad sljedeći korak, budući da je talenat bez rada beskoristan. Ali, znajte da vam ništa neće pasti s neba. Čak ni ja ne bih dogurao dovde da nemam želju dokazivati se, da ne poštujem radne navike", rekao je slavni napadač.

Na kraju je dodao da je važno mnogo raditi kako bi nogometaš uvijek imao mjesto u ekipi.

"Cilj mi je ostati mlad dok starim. Natječem se sam sa sobom kako bih ostao konkurentan. Pokažite mi nogometaša koji može igrati kao ja u ovim godinama, u ekipi kakva je Juventus", kazao je 34-godišnji Ronaldo.

Kopirati
Drag cursor here to close