Mršavo kolo

Ronaldo preokrenuo protiv Iraca i ispisao nogometnu povijest

Cristiano Ronaldo promašio je penal, a onda s dva gola u završnici donio pobjedu Portugalu 2:1 protiv Irske. Napadač Manchester Uniteda tako je postao svjetski rekorder po broju golova za reprezentaciju...
Sport / Nogomet | 02. 09. 2021. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova reprezentativna kampanja u Europi zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo počela je u dalekom Kazahstanu. Ukrajina je stigla u Nur-Sultan kao veliki favorit, što su i opravdali, barem u prvom poluvremenu. Na kraju je utakmica u ludoj završnici ipak završila  neriješeno 2:2.

Strijelci su bili Jaremčuk (2') i Sikan (90+3') ua Ukrajince, dok je za domaćine dva gola postigao Valiulin (74' i 90+6').

Cristiano Ronaldo promašio je penal, a onda s dva gola u završnici donio pobjedu Portugalu 2:1 protiv Irske.

Napadač Manchester Uniteda tako je postao svjetski rekorder po broju golova za reprezentaciju, naime u 180 nastupa zabio je 111 golova te je iza sebe ostavio Iranca Alija Daeija.

John Egan je prethodno doveo Irce u vodstvo.

Crna Gora se vratila nakon 2:0 protiv Turske, a do 2:2 je stigla golčinom Radunovića iz slobodnog udarca u 97. minuti. Under i Yazici donijeli su vodstvo Turskoj u prvom poluvremenu, a prije pauze smanjio je Marušić. Radunović je donio bod Crnogorcima.

Norveška je povela protiv Nizozemske golom Erlinga Haalanda koji je sjajno primio loptu u šesnaestercu, a onda i zabio pokraj Virgila van Dijka koji ga nije uspio zaustaviti uklizavanjem. Do poluvremenu su Nizozemci poravnali preko Klaassena.

Luksemburg je protiv Azerbajdžana upisao domaću pobjedu 2:1.

Danska je pak srušila Škote nakon uraganskog starta. S dva rana pogotka (Waas,14’ i Maehle, 15’ minuta) pokopali su nadu gostima da će otići s Parkena u Kopenhagenu s bodom ili čak više od toga.

Austrija je u Kišnjivu svladala domaću Moldaviju 2:0, golovima Baumgartnera (45+1') i Arnautovića (90+4'). Zbog navodnog drona koji je proletio preko stadiona, utakmica je kasnila.

Rezultati:


KAZAHSTAN – UKRAJINA 2:2

DANSKA – ŠKOTSKA 2:0

FARSKI OTOCI – IZRAEL 0:4

FRANCUSKA – BiH 1:1

LATVIJA – BIGRALTAR 2:1

LUKSEMBURG – AZERBAJDŽAN 2:1

MALTA – CIPAR 3:0

MOLDAVIJA – AUSTRIJA

NORVEŠKA – NIZOZEMSKA 1:1

PORTUGAL – IRSKA 2:1

RUSIJA – HRVATSKA 0:0

SLOVENIJA – SLOVAČKA 1:1

TURSKA – CRNA GORA 2:2

Kopirati
Drag cursor here to close