Champions League

Ronaldo opet izvukao bod u zadnji čas; Juventus osigurao osminu finala

Nakon epskog preokreta Manchester Uniteda na Old Traffordu protiv Atalante, u utorak je Cristiano Ronaldo ponovno morao 'vaditi' Crvene vragove, ovaj put u Bergamu.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2021. u 23:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atalanta je opet dvaput povela, United izjednačavao, no ovog puta je pobjeda nije otišla nikome.

Božica je vodila do posljednjih minuta susreta, no ukazao se Ronaldo i donio svojoj momčadi remi u smiraju susreta. Konačni rezultat glasi 2:2.

Zapata je u 12. minuti probio lijevu stranu igrališta bez pretjeranih poteškoća, pronašao Iličića na rubu šesnaesterca a on puca snažno po sredini vratiju. De Gea je opet malo zaspao s reakcijom, lopta mu je prošla ispod ruke i završila u mreži.

Ipak, pred sami istek poluvremena Bruno Ferndandes i Ronaldo, udarne igle Crvenih vragova, izveli su dobru kombinaciju koja je rezultirala poravnanjem. Portuglaska osovina izvela je školska akcija za svaku pohvalu, a strijelac je CR7.

Zanimljivo ovo je bio 126 gol Ronalda kroz sva natjecanja u dresu Uniteda. Isto toliko puta je strijelac bio i Solskjaer, no njemu je za takvu efikasnost bilo potrebno 366 nastupa, Ronaldu “samo” 303.

U drugome dijelu Zapata (56.) je odradio strašan trk nakon dobre lopte u for, sam kao duh izašao pred De Geu i prebacio vratara za 2:1. Sudac je prvo podigao zastavicu, no VAR soba je rekla svoje – gol je regularan.

U završnici utakmice, opet Unitedov gol u tzv. Fergie Timeu. Autor je tko drugi nego Ronaldo. Iako u početku nije puno obećavalo, Portugalac još jedanput dokazuje da je jedan od najvećih ikada.

Sraz Juventusa i Zenita očekivao se s velikim zanimanjem jer su Talijani u velikoj krizi. Porazio ih je Sassouolo, ispustili su bodove u Veroni i čini se da je naslov prvaka države nepovratno izgubljen.

U Ligi prvaka im ide nešto bolje, u četvrto kolo su ušli sa maksimalnih 9 bodova na kontu, no utakmica je opet razotkrila sve boljke Allegrijevih očito razdrmanih zvijezda.

Ipak, problem realizacije koji je uvukao nesigurnost i nervozu u prvenstvu anuliran je već u 11. minuti pogotkom Dybale.

Samo deset minuta kasnije, hladan tuš u Torinu. Karavaev je uputio neprecizan centaršut koji odsjeda na Bonnucijevoj glavi. Lopta je naglo promijenila smjer i završila iza Szczesnyja.

U drugom dijelu, ipak malo sreće za Staru Damu. Dobili su jedanaesterac u 55. minuti, no ni udarac s bijele točke nije mogao proći bez drame. Diybalin prvi udarac je poništen, morao je pucati opet, ali je ostao čeličnih živaca i spretno pogodio za 2:1.

Za kraj, potvrda pobjede. Chiesa (73.) je odradio svoj već prepoznaljivi slalom prošao nekoliko čuvara i zapucao neobranjivo nisko u daljnji kut za 3:1.

U strijelce se do kraja utakmice stigao upisati i Morata (82.), a počasni pogodak za Ruse postigao je Azmoun (90+2). Konačni rezultat 4:2. Stara dama je ovom pobjedom osigurala prolaz u osminu finala Lige prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close