CR7

Ronaldo: Nikad u karijeri nisam bio loš, igrat ću još puno godina

Ne samo da Ronaldo planira igrati na Europskom prvenstvu iduće godine, nego je njegov san otići iz nogometa kao svjetski prvak s reprezentacijom svoje zemlje. "Doći će dan kad više neću nastupati za Seleção. Ali do toga dana je još mnogo godina"...
Sport / Nogomet | 11. 06. 2019. u 07:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Ronaldo s peharom pobjednika Lige nacija

Cristiano Ronaldo (34) je u nedjelju s reprezentacijom Portugala osvojio još jedan vrijedan trofej, onaj namijenjen pobjedniku prvog izdanja Lige nacija. CR7 je ujedno nagrađen i kao najbolji strijelac završnog turnira.

S obzirom na njegovu životnu dob, neki su očekivali da će se Ronaldo nakon ovog vrijednog uspjeha oprostiti o Seleçãoa, ali Portugalac o tome ni ne razmišlja.

Ne samo da Ronaldo planira igrati na Europskom prvenstvu iduće godine, nego je njegov san otići iz nogometa kao svjetski prvak s reprezentacijom svoje zemlje.

"Doći će dan kad više neću nastupati za Seleção. Ali do toga dana je još mnogo godina", kazao je samouvjereni Ronaldo.

Međutim, na Svjetskom prvenstvu u Kataru (prosinac 2020.) Ronaldo će imati 37 godina, ali on iz sadašnje perspektive u tome ne vidi nikakav problem.

Vjeruje u potencijal reprezentacije Portugala

"Ova momčad ima potencijal dalje se razvijati. Siguran sam da ćemo u budućnosti osvojiti značajne trofeje", kaže Cristiano Ronaldo.

CR7 je u karijeri osvojio ukupno 29 naslova, među kojima je čak pet pobjednika Lige prvaka. Također je pet puta izabran za najboljeg nogometaša na svijetu. Nacionalna prvenstva izvan svoje domovine osvajao je u Engleskoj, Španjolskoj i Italiji.

"Mislim da sam i dalje koristan igrač. Osjećam se motivirano i rado igram za Seleção", kaže Ronaldo.

Foto: Reuters / Pet puta pobjednik Lige prvaka - Nitko nema više naslova od njega

Zlatna lopta?

Osvrćući se na proteklu sezonu, Ronaldo je za španjolski El Chringuito kazao kako on nikad u karijeri nije imao loše razdoblje.

"Ove sam sezone osvojio tri trofeja i igrao sam dobro, kao i uvijek. Ne postoji razdoblje kada sam igrao loše, brojevi govore o tome posljednjih 16 godina", rekao je.

"Lijepo je osvajati trofeje, momčadske i individualne, ali nisam opsjednut njima. No, volim ih, neću lagati. Osjećam se sjajno, presretan sam što smo osvojili pehar pred našim navijačima. Oni su zaslužili ovakvo slavlje: Ovo je trofej za sve njih, ovo ne pripada nama, već cijelom Portugalu".

Osvrnuo se Portugalac i na borbu za Zlatnu loptu.

"Osvojio sam tri trofeja, igrao dobro, što samo mogao više napraviti. Zaslužujem li nagradu? Ne znam, prepuštam to vama, vi ste ti koji ćete to odlučiti".

Kopirati
Drag cursor here to close