Od sirotana do princa

Ronaldo: Kad sam sinu pokazao kuću u kojoj sam živio, uplašio se!

Ronaldo nije mogao vjerovati kad je ugledao brojne ljude koji su tijekom njegova odrastanja bili tu, da su još uvijek na tom istom mjestu. Njemu samom nije bilo posebno lako, priznaje.
Sport / Nogomet | 21. 08. 2019. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Cristiano Ronaldo sa sinom Cristianom Juniorom

Ime Cristiana Ronalda ostat će upisano u povijest sporta, posebice nogometa, kao jedno od najvećih svih vremena. Peterostruki osvajač zlatne lopte, višestruki osvajač Lige prvaka, španjolske, engleske i talijanske lige i da se ne nabraja dalje, međutim nije uvijek živio u blagostanju niti mu je sve palo s neba.

Ronaldo je, već je znana priča, djetinjstvo proveo u siromaštvu na portugalskoj Madeiri. S 12 godina odlučio je napustiti dom i krenuti prema Lisabonu gdje je zaigrao za Sporting ispunjavajući svoj san.

U to isto mjesto u Lisabonu, danas 34-godišnji Cristiano odlučio je dovesti svog sina Juniora i pokazati mu gdje je živio.

Sam Ronaldo nije mogao vjerovati kad je ugledao brojne ljude koji su tijekom njegova odrastanja bili tu, da su još uvijek na tom istom mjestu. Njemu samom nije bilo posebno lako, priznaje.

'Bio sam uzbuđen da vidi gdje sam proveo dio svog djetinjstva. Na Madeiri je bio puno puta, a sada sam ga odveo u Lisabon da vidi gdje sam živio. Tu još uvijek žive ljudi koji su i tada bili. Potreslo me što sam ih vidio jer nisam očekivao da su mnogi još uvijek tu'- rekao je Cristiano.

Onda je uveo sina u kuću gdje je živio s prijateljem.

'Ušli smo u sobu u kojoj smo živjeli (Miguel ) Paixao i ja. Moj sin se prepao i nije mogao vjerovati. Nije sve u životu lako i neka djeca možda misle da je sve palo s neba. Želim svom sinu pokazati da nije sve u talentu i da samo rad i predanost mogu donijeti ono što želite.'

Inače, Miguel Paixão veliki je prijatelj Cristiana Ronalda, ali neusporedivo manje uspješan nogometaš. O njemu se pisalo u vrijeme kad je Modriću dodijeljena Zlatna lopta, jer je Paixão smatrao kako je nagradu zaslužio njegov prijatelj Cristiano, a ne Luka Modrić.

"Onoga koji je i više nego dovoljno napravio da bude još jednom proglašen najboljim, nimalo se ne poštuje. Činjenice govore same za sebe. Oni koji ne žele da Cristiano bude nagrađen nikada neće moći prijeći preko brojeva iz nogometne povijesti. On je najbolji nogometaš svijeta i ove godine", kazao je tada Ronaldov prijatelj.

Kopirati
Drag cursor here to close