Roma nadigrala Chelsea 3:0, "petarda" PSG-a

PSG je u Parizu deklasirao Anderlecht 5:0. Pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno. Nepoznanica je bila tek koliko će pogodaka PSG zabiti.
Sport / Nogomet | 31. 10. 2017. u 22:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U najelitnijem nogometnom klupskom natjecanju, Ligi prvaka, Roma je u četvrtom kolu s 3:0 nadigrala Chelsea, dok je PSG s 5:0 deklasirao Anderlecht.

Rimljani su na poluvremenu vodili 2:0 golovima Stephana El Shaarawyja u prvoj i 36. minuti, a pobjedu Rome  potvrdio je Diego Perotti golom za 3:0 u 63. minuti.

U drugom susretu Karabag je priredio još jedno iznenađenje odigravši u Madridu protiv Atletica 1-1, nakon što su u prošlom kolu odigrali 0-0.

Gosti su šokirali navijače Atletica u 40. minuti nakon što je Michel zabio nakon ubačaja iz kornera. Izjednačio je Thomas Partey u 56. minuti fantastičnim udarcem s više od 25 metara. Samo tri minute kasnije gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Henrique, ali Atletico to nije iskoristio. Šime Vrsaljko nije nastupio za domaći sastav.

PSG je poveo golom Marca Verrattija u 30. minuti, na 2:0 povisio je Neymar u 45., a uslijedio je hat-trick Layvina Kurzawe (52, 72, 78). PSG je tako upisao četvrtu pobjedu uz razliku pogodaka 17:0.

U drugom susretu bilo je daleko neizvjesnije. Celtic se dobro držao, ali je pobjeda ipak pripala njemačkom prvaku. Kingsley Coman je u 22. minuti doveo Bavarce u vodstvo nakon pogreške domaće obrane, a izjednačio je Calum McGregor u 74. minuti. Samo tri minute kasnije Javi Martinez je vratio Bayern u vodstvo. Jozo Šimunović nije nastupio za Celtic koji je dobio samo jednu od zadnjih devet domaćih utakmica u LP.

U skupini A Manchester United je pobijedio Benficu 2-0 i tako načinio veliki korak prema osmini finala. Domaćin je mogao do vodstva u 15. minuti, no Anthony Martial nije realizirao kazneni udarac, Mile Svilar je sjajnom reakcijom zaustavio njegov udarac.
Svilar, koji je u prošlom kolu postao najmlađi vratar u povijesti Lige prvaka sa 18 godina, jednim mjesecom i 22 dana, se tako iskupio za pogrešku iz utakmice igrane na Luzu kada je United slavio 1-0.

'Crveni vragovi' su u posljednjim trenucima prvog dijela ipak stigli do vodstva. Nemanja Matić je pucao sa 25 metara, lopta je pogodila vratnicu i od Svilarovih leđa završila u mreži. Daley Blind je u 80. minuti razriješio dvojbe oko pitanja pobjednika realiziravši kazneni udarac za 2-0. ManU je ovom pobjedom produžio niz bez europskog poraza na Old Traffordu na 20 utakmica.

U drugom susretu CSKA je na gostovanju pobijedio Basel 2-1 vrativši se u život. Domaćin je poveo u 32. minuti golom Luce Zuffija, izjednačio je Alan Đagojev u 65. minuti, a potpuni preokret dogodio se u 79. minuti kada je Pontus Wernbloom doveo Ruse u vodstvo.

U skupini D obje utakmice su završile bez pobjednika. Olympiacos i Barcelona su odigrali 0-0, a Sporting i Juventus 1-1.

Barca je u Pireju dominirala, ali nije uspjela slomiti grčki zid. Ivan Rakitić je za Barcu igrao od 62. minute. Zanimljivo, Olympiacos je od 15 domaćih utakmica protiv španjolskih klubova samo dva puta poražen.

U drugom susretu također nije bilo pobjednika. Sporting je u Lisabonu poveo u 20. minuti golom Brune Cesara, a izjednačio je Gonzalo Higuain u 79. minuti. Sjajni argentinski napadač se mogao upisati među strijelce i u 69. minuti, no Rui Patricio je sjajno reagirao. Mario Mandžukić je igrao cijeli susret, dok se Marko Pjaca još nije posve oporavio.

Kopirati
Drag cursor here to close