Ništa od rekorda Mostaraca

Olimpik smanjio zaostatak za Veležom, na dnu je sve veća gužva

Velež je danas upisao prvi poraz u ovoj sezoni Prve lige FBiH i to u Goraždu s minimalnih 1:0.
Sport / Nogomet | 09. 03. 2019. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak pet od sedam utakmica 17. kola Prve lige FBiH, završeno je minimalnom rezultatom. Olimpik je bez većih problema osvojio tri boda u Konjicu, dok je Velež nakon 17 utakmica u ovoj sezoni po prvi put poražen i to u Goraždu.

Nakon dva kola proljetnog dijela prvenstva tim s Otoke se je stigao na četiri boda zaostatka u odnosu na vodeći Velež. Današnji trijumf Olimpika bio je peti uzastopni, u posljednjih sedam utakmica njihova mreža je netaknuta. Danas je Igmanu presudio iskusni Zeba golom u devetoj minuti. Kakvu smo utakmicu gledali u Konjicu najbolje potvrđuje činjenica da su najbolje prilike mogu prebrojati prstima jedne ruke.

Velež je zastao u Goraždu, a u taboru Rođenih nisu krili nezadovoljstvo suđenjem Kenana Bajraktarevića iz Orašja. Jedini gol na utakmici djelo je Islamagića u ranoj fazi utakmice, 19. minuti.

Domaći su bolje otvorili utakmicu, što im se isplatilo u 19. minuti kada je Islamagić pogodio mrežu Bobića. Nedugo nakon toga moglo je biti 2:0. Blagojević je krenuo ka golu Veleža, Bobić istrčava i spašava Rođene.

Velež je do kraja prvog poluvremena pogodio vratnicu i to iz kornera, pa se na pauzu otišli pri rezultatu 1:0 za domaće.

U drugom dijelu nešto slabiji tempo, uz dosta nervoze i žutih kartona na obje strane. Cvijanović je dobio šansu kod Veleža i unio dosta života, a njegov jedan pokušaj obranio je vratar Goražda u 60. minuti. Nakon toga pokušao je i Behram, gađao suprotni kut, ali nije bio precizan.

Imao je do kraja priliku i prvi strijelac Fajić, no nije uspio pogoditi i obradovati oko 150 navijača gostiju. Veliku šansu Velež je pred sami kraj imao preko Behrama koji je šutirao nakon šanse Brandaa, ali ni on nije uspio pogoditi.

Velež u narednom kolu dočekuje Jedinstvo, Olimpik upravo sastav Goražda.

Jedinstvo i Zvijezda su ostali bez bodova, ali su za sada na trećem i četvrtom mjestu. Ipak, vrlo lako bi se moglo dogoditi da se već sutra na treće mjesto probije Tošk koji ima dva boda manje od Jedinstva, jedan od Zvijezde i utakmicu manje. 

Čapljina se nakon teškog poraza u Mostaru oporavila pobjedom u Bihaću. Jazvin i Pervan su postigli po gol u posljednjih 15-tak minuta susreta. Vitez koji se grčevito bori za opstanak je danas na svom terenu uspio slomiti otpor Zvijezde iz Gradačca. Salihagić je deset minuta prije kraja osigurao pobjedu Viteza 2:1.

Pomalo iznenađujuće, Novi Travnik je u prva dva kola proljetnog dijela prvenstva osvojio šest bodova. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Knežević je savladao Bekana za tri boda koja su dodatno momčad iz Novog Travnika približila zoni opstanka. Sada je Novi Travnik na četiri boda zaostatka za Vitezom i Metallegheom koji je ostao bez danas bodova. Prgić je realizirao jedanaesterac u 16 minuti za slavlje Orašja.

Nakon dva vezana poraza sada je u opasnoj zoni i Bratstvo. Nakon Toška, bolji od Bratstva je bio i Slaven, Mirnes Salihović se 12 put ove sezone upisao u strijelce.

Rezultati 17. kola nogometne Prve lige Federacije BiH:

Goražde - Velež 1:0
Vitez - Zvijezda 1:0
Rudar - Novi Travnik 0:1
Igman - Olimpik 0:1
Orašje - Metalleghe BSI 1:0
Slaven - Bratstvo 1:0
Jedinstvo - Čapljina 0:2

10. ožujka (15.00):
TOŠK - Bosna

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close