Heung-Min Son

Ročnik milijunaš: Dečki iz sobe od nervoze nisu mogli pričati s njim

"Nismo se znali pa su prvi dani bili malo čudni. Neki nisu mogli uopće pričati sa mnom zbog nervoze. No kada smo se opustili, bilo je fantastično. Šalili su se sa mnom i bilo nam je jako zabavno."
Sport / Nogomet | 06. 06. 2020. u 05:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: CNN / Heung-Min Son (Tottenham) prošao je ubrzanu vojnu obuku i stekao odlikovanje

Nacionalni heroj Južne Koreje Heung-Min Son vratio se u Englesku gdje je po prvi put otvoreno progovorio o nedavnom vojnom iskustvu.

Podsjetimo, južnokorejski nogometaš odslužio je tri tjedna vojnog roka za vrijeme pandemije koronavirusa i to s najvišim počastima.

"Dečki su bili jako pristojni prema meni. Tri tjedna koja sam proveo u vojsci bila su jako naporna, ali to je nezaboravno iskustvo. Nastojao sam uživati u svakom tjednu", otkrio je Son u intervjuu za klupsku stranicu Tottenhama.

U početku je mnogima bilo čudno vidjeti nogometnu zvijezdu u vojnoj uniformi, no Son je otkrio da su se vrlo brzo zbližili i sprijateljili.

"Nismo se znali pa su prvi dani bili malo čudni. Neki nisu mogli uopće pričati sa mnom zbog nervoze. No kada smo se opustili, bilo je fantastično. Šalili su se sa mnom i bilo nam je jako zabavno. Bilo nas je 10 u jednoj sobi, morali smo raditi zajedno i pomagati jedni drugima", opisuje Korejac iskustvo služenja vojnog roka, koji mu je omogućio njegov klub.

"Imao sam pune ruke posla ova posljednja tri mjeseca. Vrijeme mi je jako brzo prošlo. Zahvalan sam klubu koji mi je dopustio da odslužim ovaj vojni rok."

Podsjetimo, svaki državljanin Južne Koreje obvezan je odslužiti dvogodišnji vojni rok, no Son je odradio manje od mjesec dana zahvaljući zlatnoj medalji koju je osigurao svojoj zemlji na Azijskim igrama 2018. godine, piše Gol.hr.

Video: Son Heung-min Is Not Just A Footballer in South Korea—He
Kopirati
Drag cursor here to close