Sretan rođendan

Robert Prosinečki danas slavi 50. rođendan

Robert Prosinečki, jedan od najvećih nogometaša s ovih prostora i selektor reprezentacije BiH danas slavi 50. rođendan.
Sport / Nogomet | 12. 01. 2019. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Anadolija / Robert Prosinečki

Robert Prosinečki, jedan od najvećih nogometaša s ovih prostora i selektor reprezentacije BiH danas slavi 50. rođendan.

Osim nevjerovatnim talentom, on je u devedesetim godinama oduševljavao i svojim karakterom. Dnevni avaz piše kako je u posljednje vrijeme imao problema sa zdravljem, ali se oporavlja i uskoro će ponovo voditi bh. reprezentaciju.

Prosinečki je u bogatoj karijeri igrao u Crvenoj zvezdi, Realu, Barceloni, Sevilli, Dinamu i brojnim drugim klubovima.

''Bio je nevjerojatan igrač. Pušio je 40 cigareta dnevno, nije puno trčao. Zapravo, nije uopće trčao, ali je svejedno bio fantastičan nogometaš'', tako je Prosinečkog opisao Peter Crouch, koji je s njim igrao u Portsmouthu. 

Osim nevjerojatnim talentom, Prosinečki je u devedesetim godinama oduševljavao i svojim karakterom. Nije skrivao da puši, nije izigravao megazvijezdu i bio je i ostao omiljen gdje god se pojavio. Na travnjaku, a kasnije i parketu, mogao je sve loptom, pa čak i igrati u starkama, kao što je bio slučaj 2017. u Splitu na turniru ''Četiri kafića''.

''Godi mi pljesak splitske publike koja zna što je nogomet. Ne vjerujem da su me nagradili za trenutnu formu, ali vjerojatno nisu zaboravili ono što sam pružao tijekom karijere'', rekao je tada Prosinečki.

U posljednje vrijeme je imao problema sa zdravljem, ali se oporavlja i uskoro će ponovo voditi našu reprezentaciju, piše Dnevni avaz.

 

Kopirati
Drag cursor here to close