Culé je cool, ali...

Rivaldo: Ispadanje Barcelone iz Lige prvaka je dobro za nogomet

"Tužan sam zbog toga što se dogodilo Barci, ali moramo razumjeti da to pokazuje spremnost drugih klubova, odnosno da nogomet nisu samo Barcelona i Real", kazao je Rivaldo.
Sport / Nogomet | 15. 04. 2018. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnja zvijezda Barcelone, Brazilac Rivaldo, izjavio je kako ispadanje Barçe iz Lige prvaka čini dobro nogometu.

Ono što se dogodilo Kataloncima protiv Rome, glatkih 0:3 nakon komotnih 4:1 iz prve utakmice, zamalo je iskusio i Real Madrid protiv drugog talijanskog kluba, Juventusa iz Torina.

Rivaldo je i sam osvojio Ligu prvaka, ali s AC Milanom 2003. godine, u koji je prešao godinu dana ranije po isteku ugovora s Barcelonom. Bio je i svjetski prvak s Brazilom u Južnoj Koreji i Japanu 2002. godine.

"To što se dogodilo, vrlo je zanimljivo. Naravno, budući da sam igrao za Barcelonu, ja sam ujedno fan Barcelone. Tužan sam zbog toga što se dogodilo, ali moramo razumjeti da to pokazuje spremnost drugih klubova, odnosno da nogomet nisu samo Barcelona i Real", kazao je Rivaldo.

"Real Madrid bio je tako blizu ispadanja. To je dobro za nogomet i za klubove. Sada ti klubovi vide da nisu inferiorni. Kad vidimo što su napravili Roma i Juve, mislim da nitko više ne smije tvrditi kako je Real već osvojio Ligu prvaka".

Kao što je već poznato, Roma će se u polufinalu sastati s Liverpoolom, čiji je glavni igrač njihov bivši nogometaš Mohamed Salah, dok će Real prvo u goste Bayernu, kojemu duguje ponešto iz povijesti ovog natjecanja.

Vjerojatno je Rivaldo u pravu kad tvrdi kako Real nije najveći favorit za osvajanje Lige prvaka, a apsolutno je igrački izjaviti koliko je dobro za nogomet kad i klubovi iz sjene mogu očitati lekciju velikima.

* Culé (''Guzani'') je jedan od nadimaka Barcelone.

Kopirati
Drag cursor here to close