Europska liga

Rijeka se bodom u Ateni oprostila od nade za prolazak

Rijeka je vodila 2-0 i još dva puta uzdrmala okvir suparničkog gola, ali nije izdržala
Sport / Nogomet | 23. 11. 2017. u 23:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu petog kola D skupine Europske lige Rijeka je na Olimpijskom stadionu u Ateni pred 20,000 gledatelja odigrala 2-2 protiv AEK-a i ostala bez izgleda za plasman u šesnaestinu finala.

Rijeka je vodila 2-0 i još dva puta uzdrmala okvir suparničkog gola, ali nije izdržala. Golove za Rijeku zabili su Alexander Gorgon (8, 26), dok su strijelci za grčki sastav bili Sergio Araujo (45+2) i Lazaros Christodoulopoulos (55).

Rijeka je odigrala fantastične 44 minute tijekom kojih je mogla deklasirati AEK. Momčad Matjaža Keka je postigla dva gola i još dva puta uzdrmala okvir suparničkog gola, no u posljednjim trenucima prvog dijela je primila pogodak i vratila AEK u život. Rijeka je povela u osmoj minuti golom Austrijanca Gorgona. Pavičić je ubacio iz kornera, Acosty glavom prebacio, a Gorgon zabio, piše Hina.

U 16. minuti moglo je biti 2-0. Nakon novog ubačaja iz kornera Župarić je pucao glavom i pogodio gredu. U 20. minuti je okvir gola pogodio i Gorgon udarcem s ruba kaznenog prostora. Šest minuta kasnije Gorgon je zabio za 2-0. Andrej Prskalo je ispucao loptu, a obrana AEK-a servirala loptu Gorgonu koji iz prve puca sa 16 metara za 2-0.

Trener grčkog sastava Manolo Jimenez je u 30. minuti uveo u igru hrvatskog napadača Marka Livaju i Grci su zaigrali daleko aktivnije. Uposljednjim trenucima prvog dijela domaćin je smanjio, Araujo je iskoristio nepažnju riječke obrane i smanjio rezultat. AEK se potpuno vratio u igru u 55. minuti golom Lazarosa Christodoulopoulosa. U samoj završnici domaćin je mogao i do tri boda, no Araujo je u 89. minuti uzdrmao gredu.

U drugom susretu iz skupine Milan je na San Siru pobijedio bečku Austriju 5-1 nakon što su gosti poveli 1-0. Strijelci za Milan, koji je ovom pobjedom osigurao prvo mjesto, bili su Ricardo Rodriguez (27), Andre Silva (36, 71) i Patrick Cutrone (42,90+3), dok je pogodak za goste zabio Christoph Monschein (21), piše Hina.

Na ljestvici vodi Milan sa 11 bodova, AEK ima sedam bodova, dok Rijeka i Austrija imaju po četiri boda. U posljednjem kolu Rijeka će na Rujevici ugostiti Milan, dok se u Beču sastaju Austrija i AEK u borbi za drugo mjesto.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close