Kup

Rijeka izbacila Dinamo

Pogodak odluke u susretu koji je igran po iznimno teškim uvjetima i jakoj buri, zabio je Antonio Čolak u 16. minuti.
Sport / Nogomet | 05. 02. 2020. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Rijeke izborili su plasman u polufinale hrvatskog nogometnog Kupa nakon što su u posljednjem susretu četvrtfinala na Rujevici pred 4.200 gledatelja pobijedili Dinamo sa 1-0.

Pogodak odluke u susretu koji je igran po iznimno teškim uvjetima i jakoj buri, zabio je Antonio Čolak u 16. minuti. Branitelj naslova je ovom pobjedom izborio plasman u polufinale u kojem će igrati protiv Osijeka, dok će u drugom polufinalnom paru snage odmjeriti Slaven Belupo i Lokomotiva.

Veliki derbi četvrtfinala hrvatskog Kupa trebao se igrati 3. prosinca, međutim zbog gustog rasporeda i važnih utakmica u Ligi prvaka, Dinamo je zatražio odgodu, a Rijeka je dala svoj pristanak pa je utakmica prebačena za veljaču, javlja Hina.

Video: Pobjedonosni pogodak Antonija Čolaka

Bila je to ujedno i repriza prošlosezonskog finala u Puli kada je Rijeka pobijedila 3-1. I ovoga puta je slavila momčad s Rujevice. Zanimljivo, bio je ovo četvrti međusobni susret Rijeke i Dinama ove sezone, a u prethodna tri slavili su "Modri" uz razliku pogodaka 9-0. Dinamo je u Superkupu pobijedio sa 1-0, a potom, u prvenstvu na Rujevici sa 5-0 i na stadionu Maksimir sa 3-0.

Utakmica je igrana po iznimno teškim uvjetima i jakoj buri koja je stvarala velike probleme igračima.

Polufinalni susret Rijeke i Osijeka na rasporedu je 18. ožujka, dok će Slaven Belupo i Lokomotiva igrati 8. travnja, javila je Hina.

Rezultati četvrtfinala:

5. veljače 2020. godine:
Rijeka - Dinamo 1-0

3. prosinca 2019. godine:
Šibenik - Lokomotiva 0-4

4. prosinca 2019. godine:
Gorica - Slaven Belupo 1-2
Inter - Osijek 0-2

PAROVI POLUFINALA:
Rijeka - Osijek (18. ožujka)
Slaven Belupo - Lokomotiva (8. travnja)

Kopirati
Drag cursor here to close