Kapitalac

Rijeka dovodi švicarskog reprezentativca hrvatskih korijena?

Inače, 28-godišnji švicarski napadač ove sezone nema niti jedan nastup za prvu momčad trenutno vodeće ekipe Championshipa (dva nastupa i dva pogotka za rezerve), a posljednjih osam godina standardan je u reprezentaciji Švicarske.
Sport / Nogomet | 04. 02. 2021. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Josip Drmić, svojedobno član niza njemačkih Bundesligaša

Josip Drmić uskoro će postati novi igrač NK Rijeke, javlja Novi list.

Švicarski reprezentativac dolazi u Rijeku iz nekadašnjeg premierligaša Norwicha, a budući da na njega trener Daniel Farke više ne računa, Drmić je uspio s klubom dogovoriti da ga se pusti na posudbu u Rijeku do kraja sezone.

Cilj mu je ostati 'na oku' švicarskom izborniku Petkoviću za Euro 2021. godine, ali prije svega ponovno igrati kvalitetan nogomet. Podsjećamo da je sličan put imao i Mario Gavranović, koji je u HNL stigao također preko Rijeke.

Inače, 28-godišnji švicarski napadač ove sezone nema niti jedan nastup za prvu momčad trenutno vodeće ekipe Championshipa (dva nastupa i dva pogotka za rezerve), a posljednjih osam godina standardan je u reprezentaciji Švicarske za koju je skupio 32 nastupa i 10 pogodaka.

Drmić ja za Švicarsku odigrao sedam utakmica na dva Svjetska prvenstva, postigao je jedan pogodak i tome dodao dvije asistencije, a najveći transfer u karijeri ostvario je u ljeto 2015. godine kad je Borussia Monchengladbach za njegove usluge na bankovni račun Bayer Leverkusena uplatila 10 milijuna eura.

Osim dva spomenuta kluba, Švicarac hrvatskog porijekla igrao je još za Zuerich, Nurenberg i HSV, a član Norwicha je od ljeta 2019. godine.

Prošle sezone njegova momčad nije uspjela izboriti ostanak u Premier ligi, a Drmić je 21 prvenstvenom nastupu upio postići tek jedan pogodak (u porazu od Aston Ville, 1:5).

Na Rujevici se nadaju da će u Drmiću dobiti strijelca koji im je prijeko potreban kako bi ostvarili sve zacrtane ciljeve do kraja sezone. 

Kopirati
Drag cursor here to close