Pada rekord

Riječka opsada Milana

Sport / Nogomet | 28. 09. 2017. u 15:03 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijači hrvatskog prvaka Rijeke okupirali su središte Milana u kojem će večeras Rijeka odmjeriti snage protiv 'Rossonera' u susretu 2. kola D skupine Europska lige.

Navijači Rijeke okupirali su Piazza del Duomo i okolne ulice, a za sada sve prolazi u najboljem redu bez ikakvih incidenata.

Interes navijača za odlazak na legendarni San Siro je bio iznimno velik i očekuje se kako će hrvatskog prvaka bodriti više od 4,000 navijača. Bit će to najmasovnija podrška navijača Rijeke do sada na nekom od stadiona u sklopu europskih liga.

Navijači su na put kretali osobnim automobilima, brojnim autobusima, te kombi vozilima, a zanimljivo posljednjih dana u Rijeci je bilo nemoguće iznajmiti kombi. Svi su 'krenuli' prema Italiji. Dio navijača do Milana je krenuo vlakom iz Trsta.

Ovakva ludnica na Kvarneru za neko europsko gostovanje posljednji put je bila 2013. kada je oko 2,500 navijača otputovalo u Stuttgart na uzvratni susret završne runde kvalifikacija za plasman u Europsku ligu. Rijeka je na Mercedes-Benz Areni odigrala 2-2 izjednačivši u sudačkoj nadoknadi i zahvaljujući pobjedi kod kuće od 2-1 izborila prvo natjecanje u skupini Europske lige, piše Hina.

Mnogi dvoboj u Milanu uspoređuju i s legendarnim utakmicama protiv Real Madrida u 16-ini finala Kupa Uefa 1984. godine. Rijeka je na Kantridi slavila 3-1, no u uzvratu na Santiago Bernabeu je bilo 3-0 za 'Kraljevski klub' uz čak tri isključena nogometaša Rijeke.

"Pokrenuli smo lavinu navijača koji će doći na utakmicu. Velika je to čast za nas, ali i obaveza", rekao je Matjaž Kek koji je, kao i igrači, vrlo uzbuđen zbog tako velike podrške.

Utakmica između Milana i Rijeke počinje u 21:05 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close