Premijer liga BiH

Rezime 21 kola: Tvrdo, malo golova, četiri remija

Strijelci nisu bili raspoloženi, jer postignuto je svega deset golova, dva u sudačkoj nadoknadi.
Sport / Nogomet | 04. 03. 2019. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekog pretjerano lijepog nogometa se nismo nagledali u proteklom 21. kolu. Borbeno, tvrdo na još uvijek neugodnim terenima.

Čak četiri susreta su završila bez pobjednika, dok su jedine dvije (domaće) pobjede ostvarili sarajevski klubovi, Željezničar i Sarajevo. Strijelci nisu bili raspoloženi, jer postignuto je svega deset golova, dva u sudačkoj nadoknadi.

U susretu prvog i posljednjeg na ljestvici, bodovi su već ranije bili upisani bordo timu, a da su takve utakmice u principu najteže za favorite potvrdio je upravo subotnji duel Sarajeva i Krupe. Domaći sastav je tek golom Ahmetovića u 73.minuti osigurao pobjedu. Zanimljivo, Ahmetović je zaigrao tek u drugom poluvremenu.

''S primljenim golom porasla je nervoza, nismo zabili ono što smo trebali kod 1:0, pa smo napravili neke izmjene koje su urodile plodom. Definitivno nema lakih utakmica i u svakoj se mora dati svoj maksimum'', naglasio je Husref Musemić koja mora biti zadovoljna ako ne igrom, onda bodovnom prednošću koja za sada iznosi devet bodova u odnosu na Zrinjski.

Zrinjski je u drugi dio prvenstva ušao s ciljem da što prije proba anulirati zaostatak od pet bodova, ali dogodilo se suprotno. U dvije utakmice momčad Blaža Sliškovića je osvojila dva boda, pa je u ovom trenutku u velikom bodovnom zaostatku. Zrinjski se muči u realizaciji, a bez golova nema ni pobjeda. Radnik je odigrao solidnu utakmicu u Mostaru, na kraju je izvukao bod. Strateg aktualnog prvaka je u svom stilu poslao poruku

''Pristupati utakmici na ovaj način protiv ovakvog protivnika - ili ja idem iz kluba ili neki koji tako misle. Prije da ću ja nego pojedinci koji misle da se nogomet igra otkada oni postoje. Treća utakmica da pokazujemo volju ali nema ideje. Svi igraju za sebe i to nije nogomet. Ako trener kaže da se igra jedno a njih većina drugo onda tu mora doći do razilaženja. Razgovarat ću s upravom na svoju inicijativu pa ćemo vidjeti što će biti'', rekao je Blaž Slišković.

Široki Brijeg ima samo jedan poraz više od Sarajeva, ali zato uvjerljivo najviše remija. Posljednji u Ugljeviku je bio čak 11. Remi nakon kojeg su nezadovoljniji domaćini s obzirom na to da je Zvijezda 09 još uvijek u opasnoj zoni. Da stvar bude gora po domaće, Bagarić je postigao gol 93.minuti.

Susret na Tušnju je bio debitantski za trenere Mirzu Varešanovića i Arslana Cihata. Niti jedan niti drugi nisu imali vremena za adaptaciju na novi klub. Na kraju je skoro Varešanović i uspio, ali je Dilaver u 91.minuti spretno savladao Nurkovića, pa je završilo 1:1.

''Mislim da je ovo maksimum moje ekipe i mislim da nam predstoji teška borba'', istaknuo je Varešanović.

Malo razloga za zadovoljstvo imali su nakon duže vremena i navijači Željezničara. Mladost je imala vodstvo, igru, a onda je Welbeck za dvije minute zaradio dva žuta, pa se gostujući trener Zildžović našao u velikim problemima. Na kraju je Željezničar u razmaku od devet minuta stigao do dva gola i trijumfa, prvog nakon šest vezanih poraza.

U posljednjih deset utakmica na domaćem terenu, Gošk je ostvario tri pobjede. U zadnja četiri susreta u prvenstvu, kada je najpotrebnije niti jednu. U skromnoj utakmici nakon Radnika i Sloboda je ostala je neporažena u Gabeli. U ovom trenutku Gošk ima tri boda prednosti u odnosu na Krupu, dva manje od Tuzla Cityja, četiri od Zvijezde 09.

Ono što može brinuti trenera Neretljaka jeste činjenica da su njegovi igrači postigli tek 15 golova, najmanje od svih u dosadašnjem dijelu prvenstva.
Iako je već napustio Premijer ligu i dalje je prvi strijelac Nemanja Bilbija s 14 golova, dok je ozlijeđeni Krpić zabio jedan manje. Od "aktivnih" jedini je dvocifren Mersudin Ahmetović sa 11 golova.

Kopirati
Drag cursor here to close