Jačanje domaćeg kadra

Restart u Čapljini: Mlade nogometne snage dobivaju priliku

''Naglasak ostaje na domaćim igračima, domaćem stručnom stožeru, poboljšanju infrastrukture u klubu i naš glavni motiv je da vratimo klub svome gradu i njegovoj djeci”, rekao je za Bljesak.info predsjednik HNK ''Čapljina'' Slađan Milinković.
Sport / Nogomet | 08. 07. 2021. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi juniori i kadeti Hrvatskog nogometnog kluba ''Čapljina'' činit će okosnicu kluba u sljedećoj sezoni, ali i u sezonama poslije nje. Tako je odlučila Uprava kluba, a predsjednik Slađan Milinković za Bljesak.info je pojasnio zašto je ova odluka važna.

''Preuzimanjem kluba nova Uprava htjela je da se naglasak stavi na mlade, domaće igrače, na kojima će se graditi budućnost. U prvi sastav tako idu naši domaći momci i to je ono čemu ćemo težiti i svim sezonama ispred nas'', kaže Milinković za Bljesak.

Foto: Bljesak.info / Slađan Milinković

Na gradskom stadionu Bjelave tim povodom organizirano je potpisivanje ugovora za kadete i juniore. Kadeti prelaze u juniorski uzrast, a juniori u seniorski sastav.

''Svim punoljetnim igračima otvaramo širom vrata za prvi tim. Registrirali smo ih, ući će u sve sustave natjecanja i kad ih trener pozove da igraju oni nemaju nikakve zapreke da igraju. To je projekt na kojem mi radimo da se domaćem kadru maksimalno otvore pristupi i da naša djeca igraju u svom klubu. Ne želimo više priče da se tjeraju čapljinska djeca i samim potpisivanjem ugovora juniorima su otvorena vrata prvog sastava. Do njih je hoće li se nametnuti, kako će i koliko raditi i trenirati”, kazao je Milinković.

Foto: Bljesak.info / Restart u Čapljini: Mlade nogometne snage dobivaju priliku

Osvrnuo se i na proteklu sezonu, za koju kaže da je Čapljina praktički izbačena iz Prve lige Federacije BiH.

Milinković ističe da su oni izbačeni iz Prve nogometne lige FBiH.

''Ja ću otvoreno reći mi nismo ispali iz lige, mi smo izbačeni iz neke osvete jer netko je srušio Mladost i automatski nas izbacio iz lige. Mi smo poginuli na terenu da ostanemo i zaslužili smo ostati, ali mi ćemo sigurno iskoristiti to za mali restart i okupljanje domaćeg kadra. Imali smo veliki pritisak igranja u ligi i ostanka po svaku cijenu i nismo mogli gurati na više frontova'', kaže Milinković.

Foto: Bljesak.info / Restart u Čapljini: Mlade nogometne snage dobivaju priliku

Njegovim dolaskom na čelo kluba vidno je poboljšana infrastruktura ovog nogometnog kluba.

''Izgradnja infrastrukture bila nam je glavna, uradili smo ove prostorije u Bjelavama, imamo uraditi jednu tribinu i kad se vratimo gdje nam je mjesto da se vratimo na velika vrata i da ne molimo nikoga ni za bilo kakve licence. Uz to radimo i teren u Tasovčićima, koji će biti jedna vrsta kampa i trening centra, a njegovom izgradnjom imat ćemo jedan od najboljih i najljepših kampova sa najkvalitetnijom umjetnom travom, osvijetljen i sa tribinama i svlačionicama'', dodao je Milinković.

Na kraju rezimira kako klub nema neki veliki imperativ, ali ima ciljeve,

''Naglasak ostaje na domaćim igračima, domaćem stručnom stožeru, poboljšanju infrastrukture u klubu i naš glavni motiv je da vratimo klub svome gradu i njegovoj djeci”, rekao je za Bljesak.info predsjednik HNK ''Čapljina'' Slađan Milinković.

Kopirati
Drag cursor here to close