Ide Mile sa još jednim drugom

Reprezentativac Hrvatske: Zarađuje milijune, a dobio državnu subvenciju

Pomoć je hrvatski reprezentativac primio na račun obrta "Samostalni sportaš Mile Škorić", a na nju ima pravo jer su mu uslijed ekonomske krize izazvane pandemijom koronavirusa prihodi pali za više od 20 posto.
Sport / Nogomet | 01. 05. 2020. u 21:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNS | Twitter / Mile Škorić, kapetan Osijeka, zatražio je novčanu pomoć države

Većina nogometaša u HNL-u s klubovima nema sklopljen ugovor o radu nego ugovor o profesionalnom igranju.

SportKlub piše kako je dosta njih tražilo subvencije za očuvanje radnih mjesta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zbog krize koju je prouzročio koronavirus.

Od igrača koji su potporu dobili najzvučnije ime je Mile Škorić, Osijekov kapetan i povremeni hrvatski reprezentativac.

Pomoć je primio na račun obrta "Samostalni sportaš Mile Škorić", a na nju ima pravo jer su mu uslijed ekonomske krize izazvane pandemijom koronavirusa prihodi pali za više od 20 posto.

Do toga je došlo jer je Škorić, kao i njegovi suigrači, prihvatio odluku kluba da im se plaće smanje za 50 posto i to tako da je 25 posto nepovratno smanjenje, a 25 posto će im se isplatiti kada se nastave natjecanja prekinuta zbog korone.

Njegova plaća u Osijeku je 250 tisuća eura godišnje, odnosno skoro 2 milijuna kuna i mnogima nije jasno kako ovaj nogometaš uopće ima pravo tražiti takvu pomoć koja je puno potrebnija ljudima koji ne zarađuju ni približno kao on.

Osim Škorića potpora je zatražena i isplaćena još nekim Osijekovim igračima: Mirku Mariću, Petru Bočkaju, Jerryju Mbakogu, Alenu Grgiću, Karlu Kamenaru, Luki Marinu, Tomislavu Šorši, Talysu, Marku Malenici te Marku Barešiću.

Kopirati
Drag cursor here to close