Šanse minimalne

Reprezentacija BiH počela pripreme pred predstojeće utakmice

eprezentacija Bosne i Hercegovine Italiji će suprostaviti trenutačno najjaču ekipu, dok bi u utakmici protiv Lihtenštajna priliku mogli dobiti i neki mlađi i manje iskusni nogometaši
Sport / Nogomet | 12. 11. 2019. u 19:54 Bljesak.info
Reprezentacija BiH počela pripreme pred predstojeće utakmice

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trening centru u Zenici počela je sa pripremama pred  kvalifikacioni ciklus u studenom za europsko prvenstvo naredne godine. I ovaj put bit će odigrane dvije utakmice, i to sa Italijom u Zenici, te gostujuća sa Lihtenštajnom. Iako šanse za plasman na Euro gotovo više i ne postoje, pripreme će biti organizirane i provedene na visokom nivou.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine Italiji će suprostaviti trenutačno najjaču ekipu, dok bi u utakmici protiv Lihtenštajna priliku mogli dobiti i neki mlađi i manje iskusni nogometaši

''Sigurno da ćemo probati odigrati jednu dobru utakmicu kao što smo igrali i u Torinu, da će igrat manje više oni igrači koje razmišljamo i za taj baraž u trećem mjesecu, a Lihtenštajn vidjet ćemo -  imamo tu dosta prostora poslije te utakmice i da dobiju neki šanse koji možda nisu igrali ili su manje igrali'', kaže selektor BiH Robert Prosinečki.

Iako šanse da se kroz kvalifikacije osigura sudjelovanje na europskom prvenstvu naredne godine gotovo više i ne postoje, naši najbolji nogometaši izrazito su motivirani da, posebno u duelu sa Italijom, ostvare pozitivan rezultat.

''Dočekujemo Italiju u Zenici. Bit će jako teška i zahtjevna utakmica. Vidi se da je dobra atmosfera u reprezentaciji i da ima poštovanja od svakog igrača prema svakom članu reprezentacije'', kazao je Haris Hajradinović, reprezentativac BiH.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Italija bit će odigrana u petak, 15. studenog, u Zenici. Tri dana kasnije, bh reprezentacija će u Vaduzu protiv Lihtenštajna okončati kvalifikacije za Euro 2020. Šansu da ipak izbori plasman na ovo natjecanje Bosna i Hercegovina će imat i kroz baraž Lige nacija u ožujku naredne godine, prenosi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close