Protivnici iz šešira

Reprezentacija BIH će saznati imena protivnika za kvalifikacije

Danas ždrijebanje kvalifikacijskih grupa za Euro 2020
Sport / Nogomet | 02. 12. 2018. u 09:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će saznati imena protivnika u kvalifikacijama za europsko prvenstvo 2020. godine.

Ždrijeb kvalifikacija bit će održan u Dublinu, a reprezentacija BiH svrstana je u drugi "šešir" zajedno s reprezentacijama Austrije, Češke, Danske, Njemačke, Islanda, Rusije, Švedske, Ukrajine i Velsa.

Nositelji grupa su Engleska, Nizozemska, Portugal i Švicarska koji će kao finalisti Lige nacija biti svrstani u grupe od A do D, te Belgija, Hrvatska, Francuska, Italija, Poljska i Španjolska.

U Dublinu se nalazi i delegacija NSBiH koju čine predsjednik Elvedin Begić, generalni tajnik Jasmin Baković, pomoćni trener Gordan Ciprić, tim menadžer Darko Ljubojević i glasnogovornik Slavica Pecikoza.

Pedeset pet reprezentacija zemalja članica UEFA-e bit će razvrstano u pet grupa sa šest timova i pet grupa s po pet reprezentacija. Treba napomenuti da u istu grupu neće moći biti uvrštene reprezentacije Španjolske i Gibraltara, BiH i Kosova te Srbije i Kosova.

Kvalifikacije će se igrati od ožujka do studenog 2019. godine, a na EP će se plasirati po dvije reprezentacije iz svake grupe. Preostala četiri sudionika EP-a bit će poznata nakon play-offa u kojem će nastupiti pobjednici grupa lige nacija.

EURO 2020. igrat će se u 12 gradova i država: Rimu (Italija), Londonu (Engleska), Bakuu (Azerbejdžan), Bilbau (Španjolska), Kopenhagenu (Danska), Minhenu (Njemačka), Budimpešti (Mađarska), Dublinu (Republika Irska), Amsterdamu (Nizozemska), Bukureštu (Rumunjska), St. Petersburgu (Rusija) i Glasgowu (Škotska).

Europsko prvenstvo počet će 12. lipnja 2020. utakmicom u Rimu, a finale će biti odigrano 12. srpnja na "Wembleyju" u Londonu.

Kopirati
Drag cursor here to close