Osijek ostao stopostotan

Remi u Jadranskom derbiju, Hajdukov kapetan izveo fair play potez godine

Jadranski derbi Rijeke i Hajduka završio je podjelom bodova, a Osijek je ostao na stopostotnom učinku.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2018. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 3. kola Prve HNL Rijeka je u nedjelju na prepunoj Rujevici protiv Hajduka odigrala 1-1, no Riječani imaju za čime žaliti jer su propustili brojne prilike.

Rijeka je zasluženo povela u 62. minuti, a strijelac je bio Jakov Puljić. Tada se činilo da se brojne propuštene šanse neće osvetiti Rijeci, ali to se ipak dogodilo. U 83. minuti stoper Rijeke Župarić u kaznenom prostoru je oborio Saida i sudac Igor Pajač pokazao je na bijelu točku.

Izvođenje penala potrajalo je četiri minute jer su navijači Rijeke bacali razne predmete na teren, ali Mijo Caktaš rutinski je realiziralo 11-erac i Hajduk je u 87. minuti poravnao na 1-1, javlja Hrvatska izvještajna novinska agencija.

Nogometaši Osijeka zadržali su stopostotni učinak u Prvoj HNL nakon što su u nedjelju u Gradskom vrtu svladali Istru 1961 sa 3-0, a nigerijski napadač Ezekiel Henty opet se upisao u strijelce.

Osijek je poveo u 49. minuti pogotkom Hentyja, kojeg je odlično uposlio Kamenar. Henty je i u prethodna dva kola bio strijelac. Drugi gol za Osječane zabio je Haris Hajradinović u 73. minuti iz penala, a konačnih 3-0 postavio je Danijel Lončar u 80. minuti, javila je Hina.

Rezultati 3. kola:

Petak:
Dinamo - Slaven Belupo 2-1
Subota:
Gorica - Inter Zaprešić 2-3
Lokomotiva - Rudeš 1-0
Nedjelja
Osijek - Istra 1961 3-0
Rijeka - Hajduk 1-1

Rezultati by SofaScore

Fair play potez Hajdukovog kapetana obilježio derbi

Jadranski derbi obilježen je gestom Hajdukova kapetana Josipa Juranovića.

U žaru borbe Mirko Ivanovski (Hajduk) u 33. minuti ogleda laktom je u vrat udario Darija Čanađiju (Rijeka), no teatralno je pao kako bi izbjegao potencijalni karton. Glavni sudac Igor Pajač presudio je u Hajdukovu korist, pa je prekršaj dosudio splitskoj momčadi.

Rijekin stručni stožer promptno je i bez sustezanja bijesno reagirao. Vidno iznerviran bio je glavni trener Matjaž Kek, kao i njegov pomoćnik Danko Matrljan. Igor Pajač ubrzo je zbog prigovora isključio Danka Matrljana, koji je ostatak okršaja odgledao s tribina.

Pravdu u svoje ruke preuzeo je Hajdukov kapetan Josip Juranović. Premda je Igor Pajač dosudio prekršaj za Hajduk, Josip Juranović u duhu je poštenja ispucavanjem lopte u gol-aut vratio loptu Rijeci.

"Hvala Juranoviću! Dao je neki pečat svemu ovome, ovoj fer borbi. Možemo biti veliki konkurenti, ali ovo mi vraća vjeru u nogomet", poručio je Rijekin trener Matjaž Kek komentirajući potez Hajdukova kapetana.

Kopirati
Drag cursor here to close