Velika seoba na Bernabeuu

Real ovoga ljeta neće kupovati, nego prodavati, a cilj je 180 milijuna eura

Perez i Zidane su napravili računicu po kojoj planiraju do početka listopada, do kad će trajati nogometna tržnica, u klupsku blagajnu donijeti čak 180 milijuna eura od prodaje igrača.
Sport / Nogomet | 25. 07. 2020. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Titulu su proslavili, mamurluk je već prošao i sad je vrijeme za slaganje kockica za sljedeću sezonu. U Madridu nema mjesta za opuštanje, jer unatoč tome što neće dovoditi zvučna pojačanja ovo ljeto, Kraljevski klub bit će itekako aktivan u predstojećem prijelaznom roku.

Kao i najveći rival Barcelona, ovaj put će i oni morati prodavati igrače.

Poslije sastanka trenera Zinedinea Zidanea i predsjdenika Florentina Pereza, francuski stručnjak dobio je garanciju kako će ostati trener unatoč raspletu u Ligi prvaka, a to je bio znak da se krene u posao.

Prva Zidaneova zadaća je korigirati glomazan prvi sastav. Marca navodi listu od čak 17 prekobrojnih ili igrača koji se ne uklapaju!

Već su Kraljevi zaradili 43 milijuna eura na prodaji dvojice igrača, Achrafa Hakimija u Inter za 40 milijuna eura i Javija Sancheza u Valladolid za tri milijuna eura, međutim to je samo djelić kapitala kojeg Kraljevski klub želi uliti u klupsku blagajnu ovoga ljeta.

Tiražna Marca u jutrošnjem broju analizira kako su Perez i Zidane napravili računicu te planiraju do početka listopada, do kad će trajati nogometna tržnica, u klupsku kasu donijeti čak 180 milijuna eura od prodaje igrača.

Real tako želi očistiti momčad, pokriti dugove prouzročene pandemijom i što je najvažnije – pripremiti teren za sljedeće ljeto i odlučujući pokušaj za dovođenje Kyliana Mbappea.

Zidaneu su trenutačno najveći problemi James i Bale, a prodaja dvojice igrača koji su ogroman uteg na klupski budžet zbog visokih primanja, a usput ga neopisivo nerviraju, bit će prioritet.

Prije svega se to odnosi na Garetha Balea, ali daleko od tog statusa nije ni James Rodriguez.

Zidane je tijekom sezone prividno održavao skladan odnos s Baleom, ali Marca podsjeća kako Bale ima još dvije godine ugovora i zagarantiranih oko 30 milijuna eura plaće.

U slučaju odlaska to ne može dobiti nigdje, Kina i arapski svijet jedini bi mogli doći blizu, međutim njega ne zanimaju egzotične nogometne destinacije pa će Real pokušati pronaći partnera s kojim bi dijelio Baleovu plaću pa vjerojatno Real neće tražiti puno za odštetu.

James je u nešto boljoj situaciji, naime, Jorge Mendes ima dobre kontakte s Benficom, ali i s Real Madridom, pa radi na Kolumbijčevu transferu u Portugal.

Taj je posao još daleko od realizacije, ali dobro za njih u ovom slučaju predstavlja Jamesova želja za minutama zbog koje bi, za razliku od Balea, mogao pristati na odlazak.

Mladi napadač Luka Jović, ujedfno i najveći promašaj prošlog prijelaznog roka, je već puno zanimljiviji slučaj.

Marca navodi kako na Bernabeuu osluškuju ponude i rado će ga prodati, dođe li ozbiljan ponuđač. Raspitivao se ranije Milan, u međuvremenu i berlinska Hertha, a sad i Kovačev Monaco.

Uskoro bi trebalo sjesti još 20.000.00 eura za talentiranog Oscara Rodrigueza, koji je odigrao samo 75 minuta u prvoj momčadi, međutim postoje klubovi koji bi ga bez problema odveli za spomenuti iznos.

Činilo se kako je transfer u Villarreal dogovoren, međutim u priču je ušao Milan i ponudio bolju plaću pa Oscar sad razmišlja.

Zinedine Zidane ne računa ni na veznjaka Danija Ceballosa, ne može mu jamčiti minute i to mu je otvoreno rekao.

Arsenal je zainteresiran za otkup, a spominje se odšteta od oko 35.000.000 eura.

Jesus Vallejo ima nekoliko ponuda iz Njemačke, gdje je već igrao (Eintracht), željela bi ga zadržati i Granada, međutim nema 15.000.000 eura koliko traži Real.

Francuz je prekrižio i Brahima Diaza te njegovog prezimenjaka Mariana.

Prije nekoliko mjeseci poručio im je kako im ne može obećati minute i neka potraže novi klub, a u sljedećoj sezoni ništa se po pitanju njhova statusa bitnije neće promijeniti.

I za kraj, Marca je spomenula Luku Modrića, ali u nešto pozitivnijem tonu, nego na početku tekuće sezone. List, naime, tvrdi kako je Real promijenio ploču i vjerojatno će ga zadržati još jednu sezonu.

Kopirati
Drag cursor here to close