Haa-haa-land

Rekordi padaju kao kruške: Norvežanin zasjenio Messija i Ronalda

Haaland za kojeg nikako ne treba zaboraviti da ima tek 19 godina, postao je najbrži igrač koji je postigao deset golova u sezoni Lige prvaka preskočivši time Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Kyliana Mbappea.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2020. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Erling Haaland (Borussia Dortmund)

Erling Haaland, najblaže rečeno, oduševljava svakom novom utakmicom u dresu Borussije iz Dortmunda.

Ubojiti Norvežanin za kojeg nikako ne treba zaboraviti da ima tek 19 godina, postao je igrač koji je najbrže postigao deset golova u sezoni Lige prvaka preskočivši time Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Kyliana Mbappea.

Haaland je to postigao u sedam ovosezonskih utakmica, od čega šest u dresu Salzburga.

Interesantno, Haaland je zabio više golova ove sezone u LP nego čitava momčad Barcelone, a upisao se u povijest i kao prvi igrač Borussije koji je zabio u debiju Bundeslige, domaćeg Kupa te Lige prvaka.

Norvežanin je od dolaska u Dortmund prošlog mjeseca odigrao sedam utakmica postigavši čak 11 golova.

Ipak, mladi Haaland poziva na oprez pred uzvratnu utakmicu protiv PSG-a koja će se igrati 11. ožujka u Parizu.

"Bit će to izuzetno teška utakmica, dobro je da smo barem pobijedili, ali rezultat ne garantira osjećaj prevelike prednosti. Parižani posjeduju fantastičnu momčad i u uzvratu će imati bolju podršku nego ovoga puta", izjavio je napadač koji u ovome trenutku vrijedi najmanje 60 milijuna eura.

Nogometni sladokusci možda će se sjetiti sličnog gola, samo na suprotnu stranu. Naime, u jednom ranijem dvoboju Borussije i PSG-a sjajan pogodak postigao je Kylian Mbappe, kojemu je tada bilo 17 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close