FK Sarajevo

Rekord Zrinjskog je srušen: Bordo generacija za povijest

Izabranici Vinka Marinovića posljednji su poraz upisali 30. studenog prošle godine na svom terenu od Željezničara
Sport / Nogomet | 25. 10. 2020. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izabranici Vinka Marinovića još jednom su pokazali snagu. Na Koševu su uz dobru igru svladali Krupu s uvjerljivih 3:0 te su tako ostali i dalje jedina neporažena ekipa u prvenstvu.

Bordo tim igra sjajno, djeluje nepobjedivo, a s večerašnja tri boda ova generacija Sarajeva srušila je još jedan rekord.

Naime, otkako u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastupa 12 klubova (2016/2017) rekord s najviše osvojenih bodova u prvih 11 odigranih mečeva do večeras je držao Zrinjski i to ekipa iz sezone 2017/2018. U toj sezoni Plemići su u 11 mečeva skupili 28 bodova uz učinak od devet pobjeda, jednog remija i jednog poraza.

Sarajevo je večerašnjim trijumfom stiglo do 29 osvojenih bodova u prvih 11 odigranih mečeva uz učinak od devet pobjeda i dva remija, prenosi SportSport.ba.

No, to nije sve, odnosno otkako u Premijer ligi BiH sudjeluju klubovi s područja cijele države, niti jedna ekipa u prvih 11 odigranih mečeva nije osvojila 29 bodova što ovom rezultatu izabranika Vinka Marinovića još više daje na značaju.

Dodajmo i to da je Sarajevo u nizu od petnaest premijerligaških susreta bez poraza, a posljednji su upisali 30. studenog prošle godine na svom terenu od Željezničara (1:3) te da će taj niz imati priliku nastaviti narednog vikenda kada na Koševo stiže Mladost.

U ranije odigranim susretima Radnik i Sloboda remizirali su u Bijeljini, dok je Borac na gostovanju u Doboj Kaknju pobjedio ekipu Mladosti rezultatom 2:0.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close