Na stadion Rođenih

Reflektori stižu i u Vrapčiće

Nakon Zrinjskog i Širokog, reflektore će dobiti i Velež.
Sport / Nogomet | 13. 11. 2019. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na nogometnom stadionu u Vrapčićima počeli su radovi na izgradnji temelja za reflektorsku rasvjetu.

Stadion Rođenih, kao i ostali stadoni klubova Premijer lige BiH, dobit će tako reflektore, što će od sljedeće sezone biti obaveza klubova u ovom rangu natjecanja.

''Dinamika sadašnjih aktivnosti i potpisane obaveze klubova i lokalnih zajednica jamče da ćemo u sezonu 2020/2021. godine ući sa stadionima koji će imati reflektorsku rasvjetu u skladu s UEFA standardima'', istaknuto je je ranije iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH).

Iz bh. "kuće nogometa" istaknuli su da je u kolovozu 2017. godine pokrenut Projekt unapređenja reflektorske rasvjete na stadionima BH Telecom Premijer lige BiH

''Htjeli smo da se susreti BH Telecom Premijer lige BiH mogu igrati u noćnim terminima, posebno u ljetnim mjesecima kada uvjeti za odigravanje utakmica u dnevnim terminima, na pojedinim stadionima, postaju skoro nemogući. Smatrali smo da večernji termini u ljetnim mjesecima mogu svakako povećati i posjetu stadionima i utjecati na povećanje gledanosti utakmica Premijer lige BiH'', istakuto je.

Kada su u pitanju tehnički dijelovi projekta, NS BiH je uvelike pomogao klubovima.

Pročitajte još

NS BiH je osigurao nabavku i montažu reflektorskih tijela, te smo uradili i fotometrijski proračun za svaki stadion, a klubovi i lokalne zajednice su trebali pripremiti izradu i montažu trafo stanica, reflektorskih stubova sa temeljima i razvod elektroinstalacija", navode u priopćenju za javnost iz NS BiH.

Dodaje se kako je za taj projekt NS BiH dobio podršku od FIFA Forward programa u iznosu od 1.330.000 američkih dolara.

''Zaključili smo ugovor s Philipsom za nabavku minimalno 950 rasvjetnih tijela tipa ArenaVision MVF403 MHN SA 2000W/956 SI koji bi se montirali na odabranim stadionima, odnosno onim stadionima koji su dobili podršku lokalnih zajednica i s kojima je NS BiH potpisao ugovor o zajedničkoj realizaciji. Rok za realizaciju kompletnog projekta je lipanj 2020. godine, a Izvršni odbor NS BiH je u skladu s tim propisao da reflektorska rasvjeta od sezone 2020/2021. bude obvezujući uvjet za odigravanje utakmica na premijerligaškim stadionima", ističu iz NS BH.

U tijeku ove godine završena je rekonstrukcija postojeće rasvjete na stadionima "Pecara" u Širokom Brijegu i "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close