UEFA Liga prvaka

Redsi bez primljenog gola prošli u četvrtfinale Lige prvaka

Pogotke su za engleskog prvaka postigli Mohamed Salah (71) i Sadio Mane (74), a isti igrači su bili strijelci i u prvoj utakmici, također igranoj u Budimpešti.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2021. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Liverpooola plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u uzvratu na neutralnome terenu u Budimpešti pobijedili RB Leipzig s 2:0 (0:0) i s ukupnih 4:0 prošli dalje.

Pogotke su za engleskog prvaka postigli Mohamed Salah (71) i Sadio Mane (74), a isti igrači su bili strijelci i u prvoj utakmici, također igranoj u Budimpešti.

Momčad Juergena Kloppa u Ligi prvaka je zaliječila rane iz Engleske lige, u kojoj ove godine nižu poraze. Malo tko je mogao predvidjeti da će branitelj naslova prvaka Engleske početkom ožujka u Budimpešti spašavati sezonu.

Drugoplasirana momčad njemačkog prvenstva RB Leipzig je sve šanse za nadoknađivanje poraza propustio u prvom dijelu, kada su mogli povesti i zakomplicirati utakmicu, koju je Liverpool na kraju glatko dobio.

Sadržajno prvo poluvrijeme prošlo je bez golova, ali uz obilje prilika. Prvu je u 15. minuti promašio bivši igrač Dinama Dani Olmo, Alisson brani njegov pokušaj iz blizine.

Vratar njemačke momčadi Gulacsi bio je junak jer je čak triput obranio pokušaje Jote, a u 25. minuti u istoj akciji udarce Salaha i Manea.

U 65. minuti napadač Leipziga Sorloth je pogodio gredu, a šest minuta kasnije Liverpool je postigao pogodak.

Egipatski napadač je majstorski s 15-ak metara konačno svladao mađarskog vratara.

U 74. minuti Redsi su zapečatli pobjedu prolaz nakon što je Origi pronašao samog Manea, a Senegalac ne griješi.

Utakmica se igrala na stadionu Puškaš Areni, a sudio je Francuz Turpin.

Kopirati
Drag cursor here to close