Instagram

Rebiću prijeti teška kazna HNS-a?

Rebić je prekršio Kodeks HNS-a prema kojemu može biti kažnjen do šest utakmica kazne neigranja ili novčanom kaznom do 40.000 kuna.
Sport / Nogomet | 04. 07. 2021. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ante Rebić mogao bi biti teško kažnjen nakon objave na Instagramu u kojoj je kritizirao igru reprezentacije i izbornika Zlatka Dalića nakon ispadanja od Španjolske.

Rebić je u toj utakmici bio jedan od krivaca za prvi gol Španjolske jer je, dok su Španjolci napadali, mijenjao kopačke uz aut liniju.

"Nakon svega, nije ni bitno tko je 'krivac', činjenica je da smo zadnje dvije, tri godine sranje. Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L + M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu", napisao je Rebić u dva storyja na Instagramu koje je potom obrisao, a onda i ugasio profil na toj društvenoj mreži.

Rebić je tim potezom prekršio Kodeks HNS-a prema kojemu može biti kažnjen do šest utakmica kazne neigranja ili novčanom kaznom do 40.000 kuna.

"Davati izjave za javnost, intervjue za tisak, radio ili televiziju na način da to ne šteti HNS-u, niti nogometu u cjelini. Izjave koje se odnose na unutarnje stvari HNS-a, naročito o treningu, taktici i sl. ili radu izbornika ili vodstva HNS-a mogu se davati samo uz prethodnu suglasnost HNS-a", stoji u Kodeksu koji je Rebić svojim postupkom prekršio.

No, da bi bio kažnjen, Rebića bi prvo netko unutar HNS-a trebao prijaviti, što se još nije dogodilo, prenosi Index.hr. Prema istom Kodeksu HNS je ove godine već kaznio Damira Miškovića, Nenada Črnka i još neke nogometne djelatnike koji su najčešće komentirali sudačke odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close