Ferland Mendy

Realovo ljetno pojačanje: S 14 godina ostao nepokretan, ponovo učio hodati!

Kao 14-godišnjak Mendy je obolio je artritisa kuka. Tri je mjeseca ležao u bolnici, sav u gipsu, a onda je uslijedila višemjesečna rehabilitacija. Tek u rehabilitacijskom centru maknuli su mu gips, ali hodati i dalje nije mogao.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2019. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Madridski Real pokrenuo je veliku ljetnu ofenzivnu na transfer tržištu, a jedan od članova svlačionice kraljevskog kluba bit će i dosadašnji Lyonov lijevi bočni Ferland Mendy.

Ovaj 23-godišnji član francuske reprezentacije od studenog prošle godine, u Lyon je došao u ljeto 2017. i odličnim igrama sebe katapultirao među zvijezde. Ali, prošao je pravu kalvariju do ovog trenutka i potpisa za Real.

Kao 14-godišnjak Mendy je obolio je artritisa kuka. Tri je mjeseca ležao u bolnici, sav u gipsu, a onda je uslijedila višemjesečna rehabilitacija. Tek u rehabilitacijskom centru maknuli su mu gips, ali hodati i dalje nije mogao.

"Bio sam u kolicima. Malo po malo, učili su me ponovo hodati. Korak po korak. Ali, iskreno, ni u jednom trenutku nisam pomislio na odustajanje. Čak i tada, sebi sam govorio: "Nemoguće je da neću opet hodati, da neću više moći igrati nogomet..." Želio sam biti profesionalan nogometaš otkako znam za sebe i znao sam da to moram napraviti", priča nevjerojatnu priču mladi Mendy.

Foto: Getty Images / Mendy u dresu Lyona

On je u tim najtežim trenucima u životu bio dio PSG-ovog omladinskog pogona. Stigao je u školu slavnog kluba kao 9-godišnjak i zadržao se tamo osam godina. Ozljeda kuka ga je, naravno, nenormalno usporila. Zaustavila, bolje rečeno.

"Vratio sam se nakon ozljede, ali nemam što lagati, nisam bio uopće na potrebnoj razini. Učio sam opet osnove nogometa, kontrolu lopte, dodavanja... Na kraju sezone, kad sam imao 17 godina, klub nije znao što će sa mnom. Iz samilosti su mi naposljetku ponudili novi ugovor, ali sam odbio i otišao", uza osmijeh sad priča član trikolora.

Jednostavno, shvatio je da bi u PSG-u mogao propasti jer su ga držali u rezervnoj momčadi do 17 godina. Trenirao je 2-3 puta tjedno, sve je to bilo slabo... Odlučio je otići u niželigaša preko kojega se naposljetku probio do Lyona. A sad je potpisao za madridski Real. Kad ga pitaju je li PSG klub o kojem sanja, iako je rođeni Parižanin, samo odmahne rukom:

"Ne, ne bih rekao... Podržavao sam ih kad sam bio dijete jer sam iz Pariza. Ali u jednom trenutku sam prestao."

Kopirati
Drag cursor here to close