Novi plesači sambe

Realov tinejdžer postigao najbrži gol u debiju nakon Ronalda Nazarija

Sudbina je htjela da Brazilac naslijedi Brazilca, pa je tako Rodrygo Silva de Goes najbrži u svom debiju nakon (originalnog) Ronalda koji je to učinio još 2002. godine.
Sport / Nogomet | 27. 09. 2019. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Imago / Vinicius Junior i Rodrygo

Era Cristiana Ronalda u Realu je završena, Karim Benzema još se drži, ali i njemu vrijeme ide. Igrači kao što su Isco, Asensio, James pa čak i Bale, nisu dali onoliko koliko se od njih očekivalo u napadačkom smislu.

Nove klince predvodit će Vinicius Junior, Luka Jović i Rodrygo Silva de Goes, a kad se oporavi Marco Asensio za očekivati je da im se i on pridruži.

Vrate li iduće sezone Martina Ødegaarda na Santiago Bernabeu, ojačat će sredinu terena, a s ovom ekipom dječaka Eden Hazard bi trebao uz sebe imati istisnku drsku bandu sjajnih talenata.

I dok se se Luka Jović još muči s postizanjem golova u dresu Reala, problema nema Rodrygo kojem je trebalo samo 93 sekundi da zabije u svojem - debiju.

Sudbina je htjela da Brazilac naslijedi Brazilca, pa je tako Rodrygo Silva de Goes najbrži u svom debiju nakon (originalnog) Ronalda koji je to učinio još 2002. godine.

Ovaj 19-godišnjak je ušao u povijest Reala i u još jednoj stvari. Naime, s ovim golom postao je prvi igrač "bijelih" rođen u 21. stoljeću, a koji je postigao gol.

Rodrygo je stigao iz Santosa za 45 milijuna eura, a nije baš imao početak iz snova. Zbog ozljede prepona odigrao je jednu utakmicu za mladu momčad Reala (kod Raula), a kod Zidanea nije baš dobivao prilike. I zato je francuski trener bio na meti kritika.

"Zašto im ovakav dragulj sjedi na klupi?", postavili su pitanje španjolski novinari Zidaneu i Raulu, a čini se da je pitanje bilo - na mjestu.

Utakmica protiv Osasune bila je sjajna prilika i čini se da je osvojio trenera. Vidjet će se već u sljedećim utakmicama, ako ga ozljede poštede.

Utakmicu protiv Osasune praktično su dobili mladi Brazilci, jer je Vinicius načeo mrežu, a Rorygo dokrajčio nade gostiju.

Vinicius je 2000., a Rodrygo 2001. godište, a čini se da su u Realu pogodili s izborom. Razlika između njih je samo nekoliko mjeseci, zajedno su plaćeni 90 milijuna eura, dva nova "Neymara" već počinju preuzimati naslovnice.

Večer bi bila perfektna da VAR nije poništio Jovićev pogodak zbog tako sićušnog zaleđa da se može reći kako mu je samo nokat na nožnom prstu bio ispred protivničkog igrača. Ne treba zaboraviti da Luka Jović još nije napunio 22 godine, dakle karijera je tek pred njim.

Kopirati
Drag cursor here to close