Kylian Mbappe

Realno pitanje: Koliko je vrijedan mladi francuski čarobnjak?

Mbappe je postao drugi najmlađi nogometaš koji je nekom svjetskom prvenstvu uspio postići dva gola na jednoj utakmici, nakon Pelea 1958. godine.
Sport / Nogomet | 01. 07. 2018. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dosad odigranim utakmicama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, povremeno bi bljesnuo neki od igrača, bilo dokazanih ili onih što tek dolaze, ali nitko od njih nije se uspio izdignuti do razine Kyliana Mbappea na utakmici protiv Argentine u osmini finala.

U svome komentaru, španjolska Marca piše kako je Kylian Mbappe poboljšana verzija Ronalda Nazaria.

Podsjećajući se bljeskova nekih drugih velikana nogometa, komentator Marce navodi primjere Pelea na Mundijalu 1958., Maradone na svjetskoj nogometnoj smotri 1986. i Zidanea 1998. Svi su oni tada svijetu pokazali sav raskoš svog talenta i umijeća. Čini se pak kako je upravo Mbappeov bijeg kojim je izborio jedanaesterac za prvi pogodak Francuza neka vrsta ubrzane verzije Maradonina trka kroz englesku obranu 1986.

Inače, Mbappe je postao drugi najmlađi nogometaš koji je nekom svjetskom prvenstvu uspio postići dva gola na jednoj utakmici, nakon Pelea 1958. godine. Sa svojih 19 i pol godina, Francuz je deset mjeseci stariji od legendarnog Brazilca na tom prvenstvu svijeta.

Zanimljivo je da Mbappe ovakvu snagu, brzinu i eksplozivnost nije uspio pokazati u svojoj prvoj sezoni u PSG-u, kako u francuskog ligi, tako ni u Ligi prvaka.

Zato je pokazao na utakmici na kojoj se majstori pokazuju. Pogleda li se utakmica Francuska - Argentina iz kuta promatrača koji ništa ne zna o nekom od aktera tog susreta, istaknut će se jedno ime iznad svih: Kylian Mbappe.

S druge strane, Lionel Messi nije uspio prouzročiti bilo kakve akcente na terenu koji će se pamtiti iz ove utakmice. Mjereno po učinku iz ove utakmice, Mbappe je najbolje što trenutačno gledamo u nogometu, dok je Messi umorni rutiner.

Ne treba zaboraviti da Mbappe još nema ni 20 godina! On i njegova reprezentacija imat će itekako što kazati u nogometu u godinama koje dolaze. A već su i sad favoriti svjetskog prvenstva.

I koliko je onda Mbappe vrijedan kao nogometaš?, pita se komentator.

Ovoga ljeta trebao bi biti završen njegov transfer u PSG, vrijedan 180 milijuna. Klub iz Pariza muku muči s financijskim far-playem, gdje je UEFA nemilosrdna.

Kako god da se taj financijski posao između Monaca, PSG-a i UEFA-e okonča, Mbappe je u ovome trenutku najvrjedniji igrač. Ako je Neymar bio vrijedan 222 milijuna eura prošloga ljeta, nije teško pogoditi da bi za mladog Francuza u ovome trenutku netko mogao zatražiti i pola milijarde.

Kopirati
Drag cursor here to close