Tko će naslijediti Zidanea?

Real već kontaktirao Mauricija Pochettina i Joachima Löwa

Još u četvrtak poslijepodne, svega nekoliko sati nakon Zizouove oproštajne pressice, 13-erostruki prvak Europe bacio se u potragu za njegovim nasljednikom. Prvog favorita, Argentinca Mauricija Pochettina iz Tottenhama, već su kontaktirali
Sport / Nogomet | 01. 06. 2018. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zidaneova ostavka bi mogla prouzročiti pravu rošadu u trenerskom svijetu pa bi tako Maurizio Sarri umjesto u Chelseaju mogao završiti na klupi Tottenhama, a Pochettino u Realu.

Odlazak Zinedinea Zidanea nakon dvije i pol sezone za mnoge je u Real Madridu, pa tako i za predsjednika Florentina Péreza, predstavljao šok, no čini se kako su se kraljevi od njega dosta brzo oporavili.

Još u četvrtak poslijepodne, svega nekoliko sati nakon Zizouove oproštajne pressice, 13-erostruki prvak Europe bacio se u potragu za njegovim nasljednikom. Prvog favorita, Argentinca Mauricija Pochettina iz Tottenhama, već su kontaktirali, piše Marca.

Pochettino je još prošli tjedan produžio ugovor sa Spursima do 2022., a u njemu, suprotno nekim nagađanjima, nema posebnu klauzulu za odlazak u Real Madrid. No ima dogovor s predsjednikom kluba Danielom Levyjem da otpočne pregovore sa zainteresiranim klubom ako Pochettino sam to zatraži.

Zanimljivo je da je Pochettino tijekom petka boravio u Barceloni, gdje je prezentirao španjolsku verziju svoga životopisa.

Osim bivšeg Gauča, s Bernabéua su oko bacili i na izbornika Njemačke Joachima Löwa. I on je nedavno s tamošnjim savezom produžio ugovor mandata koji traje već 12 godina do kraja ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Njegove šanse za dolazak na klupu Reala uvelike će ovisiti o rezultatu "Elfa" na Mundijalu u Rusiji.

A Gazzetta dello Sport piše da je jedan od kandidata za klupu Reala i njihov bivši branič Fabio Cannavaro. On je trenutno na klupi kineskog Evergrandea, a ako ga kraljevi uistinu žele morat će pokrenuti njegovu klauzulu od 10 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close